Η χώρα που έχει λεφτά για καμπάνιες αλλά όχι για αεροσκάφη: Πόσο κάνει ένα Be-200ES ή ένα ShinMaywa US-2

Freepen.gr - Οι πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ανανέωσης και ενίσχυσης του στόλου των εναέριων μέσων κατάσβεσης. Η Ελλάδα καίγεται και όλοι ζητούν βοήθεια βλέποντας τις φλόγες να καταστρέφουν τους κόπους μιας ζωής.

Στη χώρα που υπάρχουν χρήματα για τα ΜΜΕ ώστε να εναρμονίζονται με τις κυβερνητικές θέσεις σε καιρούς πανδημίας, δεν περισσεύει δραχμή για τη συντήρηση - ανανέωση κι ενίσχυση του εναέριου στόλου πυρόσβεσης.

Και όμως στα τέλη Ιουλίου του 2018 είχαμε παρουσιάσει [http://www.freepen.gr/2018/07/blog-post_8718.html] ένα δημοσίευμα του Asia Nikkei σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα διαπραγματευόταν την αγορά ShinMaywa US-2 από την Ιαπωνία. Το κόστος κάθε μονάδας κοστολογείται στα 90 εκ. ευρώ.

Φέτος η χώρα μίσθωσε από τη Ρωσία ένα Be-200ES το οποίο τρέχει από τη μια φωτιά στην άλλη. Το κόστος ενός τέτοιου αεροσκάφους κυμαίνεται από 45 έως 70 εκ. ευρώ ανάλογα την τελική διαμόρφωση.

Σίγουρα δεν είναι πολλά χρήματα για μια χώρα που διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για επικοινωνιακές καμπάνιες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail