Η Τουρκική Baykar σε συνομιλίες για την πώληση Bayraktar με 10 χώρες

(Baykar Makina via AA)
Freepen.gr - Ο κορυφαίος κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας αναφέρει ότι συζητά με άλλα δέκα κράτη για την πραγματοποίηση πωλήσεων στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με την κυβερνητική Daily Sabah την Τετάρτη.

Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Baykar, έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Αεροπορίας και Διαστήματος που διοργάνωσε η Αεροπορική και Διαστημική Λέσχη του Τεχνικού Πανεπιστημίου Gebze. Ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι προβλέπει πως οι εξαγωγικές πωλήσεις του Tactical Block 2 UAV θα αρχίσουν να αποτελούν ένα σημαντικότερο μέρος των εσόδων της εταιρείας καθώς βρίσκονται συνομιλίες σε εξέλιξη.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκίας έχουν κερδίσει τη φήμη για τη μαχητική τους ικανότητα τα τελευταία χρόνια, αφού έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους στη Συρία, τη Λιβύη και τον Καύκασο. Χρησίμευσαν επίσης ως ένα σημαντικό σύμβολο για να αναδείξουν την στρατιωτική επιτυχία της Τουρκίας .

Μέχρι σήμερα, το τουρκικό drone TB-2 βρίσκεται σε υπηρεσία με το Κατάρ, τη Λιβύη, την Ουκρανία, την Πολωνία και το Αζερμπαϊτζάν. Άλλες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τουρκικά drones περιλαμβάνουν τη Λετονία, το Καζακστάν και το Πακιστάν μεταξύ άλλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail