AT-802F FireBoss: Το εναέριο όπλο της Saab απέναντι στις φωτιές

Freepen.gr - Η Saab διαθέτει πλήρη εναέρια πυρόσβεση, με αεροσκάφη, πιλότους και οργανώσεις συντήρησης διατηρώντας δύο AT-802F FireBoss.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών αύξησαν την ανάγκη για αποτελεσματική καταπολέμηση των μεγάλων πυρκαγιών, σημειώνει η εταιρεία. Μια έγκαιρη και συντονισμένη δράση πυρόσβεσης αεροπορικώς μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της διεύρυνσης της φωτιάς, στη διάσωση ζωών και περιουσιών καθώς και στον περιορισμό της οικονομικής ζημίας που προκαλείται από μια πυρκαγιά. Τα αεροσκάφη μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απόκρημνες, βραχώδεις ή μη ασφαλείς περιοχές προτού οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο έδαφος καταφέρουν να εισέλθουν.

Γιατί χρησιμοποιεί το AT-802F Fireboss


 

Το αεροσκάφος έχει καλή εμβέλεια δράσης και μπορεί να ρίξει έως και 50.000 λίτρα νερού την ώρα. Καθώς το αεροσκάφος μπορεί να γεμίσει τις δεξαμενές του από λίμνες και ποτάμια κοντά στη φωτιά, ακόμη και οι φωτιές που μαίνονται μακριά από αεροδρόμια μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά.

Είναι επίσης ζήτημα οικονομικής αποδοτικότητας. Για το ίδιο κόστος αγοράς/λειτουργίας ενός μεγαλύτερου αεροσκάφους μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλά αεροσκάφη Fire Boss, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη χωρητικότητα και λειτουργική ευελιξία.

Ελεγχόμενο σύστημα αποδέσμευσης ύδατος από υπολογιστή

 

Το AirTractor διαθέτει ένα μοναδικό, ελεγχόμενο από τον υπολογιστή σύστημα απελευθέρωσης νερού που ονομάζεται Fire Retardant Disparsal System (FRDS). Αυτό το σύστημα προσφέρει ένα ανώτερο επίπεδο συνέπειας, κάλυψης και αποτελεσματικότητας.

Όταν ενεργοποιηθεί η ρίψη, το FRDS ανταποκρίνεται αμέσως, ανοίγοντας και κλείνοντας αυτόματα τις πόρτες των πυλών πυρόσβεσης με ακρίβεια υπολογιστή χιλιοστών του δευτερολέπτου που παρέχει ένα αξιόπιστα σταθερό επίπεδο κάλυψης. Επειδή το FRDS αυτοματοποιεί πολλούς υπολογισμούς και λειτουργίες, η συγκέντρωση του πιλότου μπορεί να παραμείνει εκεί που πρέπει, στο να πετάξει το αεροσκάφος σε δύσκολες συνθήκες πτήσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail