Καθελκύστηκε η πρώτη κορβέτα Ada στην Κωνσταντινούπολη για το Πακιστάν

φωτο: τουρκική προεδρία
Freepen.gr - Η πρώτη κορβέτα κλάσης MILGEM για το Πακιστάν Ναυτικό, PNS Babur, καθελκύστηκε στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης (INSY) την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος του Πακιστάν Δρ Arif Alvi και ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτησαν την τελετή ως κύριοι καλεσμένοι, ανακοίνωσε το Πακιστάν Ναυτικό στις 14 Αυγούστου.

Η κατηγορία πλοίων MILGEM Ada θα αναπτυχθεί σε μια σειρά αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης, επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιφανείας-επιφανείας, επιφανείας-αέρος και αμφίβιων επιχειρήσεων.

Θα παραδοθούν με χαρακτηριστικά stealth, όπλα 5ης γενιάς και αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου τουρκικής ανάπτυξης πυραυλικού συστήματος.


φωτο: τουρκική προεδρία

Το Πακιστάν υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών κλάσης Ada με την Turkey’s Military Factory and Shipyard Corporation (ASFAT A.Ş.)  τον Ιούλιο του 2018. Το Πολεμικό Ναυτικό θα λάβει το πρώτο πλοίο έως το 2023-2024, ενώ τα άλλα τρία πλοία θα φτάσουν μέχρι 2025.

Το ναυπηγείο Karachi & Engineering Works (KS&EW) κατασκευάζει τα δύο τελευταία από τα τέσσερα πλοία, ενώ η INSY είναι υπεύθυνη για τα δύο πρώτα πλοία. Το τέταρτο πολεμικό πλοίο θα σχεδιαστεί από κοινού από το Πακιστανικό Συγκρότημα Θαλάσσιων Τεχνολογιών (MTC).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail