Γονείς 8χρονου αγοριού που πάσχει από επιληψία οδηγούνται στη φυλακή να εκτίσουν ποινές

Freepen.gr - Ένα ακόμη άρρωστο παιδί έμεινε χωρίς γονείς καθώς η μητέρα και ο πατέρας ενός 8χρονου αγοριού που πάσχει από επιληψία συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη στις 18 Αυγούστου για να εκτίσουν ποινές φυλάκισης που εκδόθηκαν για φερόμενες σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν, μεταδίδει το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης επικαλούμενο το Bold Medya.

Η Cemile και ο Mehmet Dönmez έχουν επίσης μια κόρη 18 μηνών. Τα παιδιά, Mesut και Nil, στάλθηκαν να ζήσουν με τους παππούδες τους.

Και οι δύο γονείς ήταν δάσκαλοι προτού απολυθούν συνοπτικά από τις θέσεις τους το 2016 με εκτελεστικό διάταγμα. Ένας λογαριασμός με τα ονόματά τους στην πλέον κλειστή Bank Asya που συνδέεται με τον Γκιουλέν και η δήθεν χρήση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων ByLock χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους στο δικαστήριο. Ο Μehmet Dönmez καταδικάστηκε σε επτά χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση, ενώ η Cemile έλαβε έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Οι υποθέσεις τους βρίσκονται προς το παρόν στο Ανώτατο Εφετείο (Yargıtay).

Το τουρκικό κοινοβούλιο αφαίρεσε από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο ένα άρθρο που προέβλεπε την αναβολή των ποινών φυλάκισης μητέρων με παιδιά κάτω των 15 ετών των οποίων οι σύζυγοι είναι επίσης φυλακισμένοι, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το άρθρο ήταν μέρος της νομοθεσίας με στόχο τη βελτίωση του νόμου για την εκτέλεση των ποινών. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο μετά την κατάργηση του άρθρου. Η τροπολογία θα επανένωνε περίπου 3.000 φυλακισμένες γυναίκες με τα παιδιά τους.

Η σύλληψη και των δύο γονέων που έχουν άρρωστα παιδιά προκάλεσε προηγουμένως την οργή του κοινού. Η τελευταία περίπτωση αφορούσε τον 11χρονο Hakan Dağdeviren, ο οποίος διαγνώστηκε με λευχαιμία μετά τη σύλληψη των γονιών του για φερόμενους δεσμούς με το κίνημα.

Το νεαρό αγόρι χωρίστηκε από τους γονείς του και το άφησαν να υποφέρει μόνο του. Οι παππούδες του Χακάν, οι οποίοι είναι οι σημερινοί κηδεμόνες του, είπαν ότι ήταν καταθλιπτικός και είχε χάσει τη θέληση για ζωή. Οι παππούδες του και οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν παρακαλέσει τις αρχές να απελευθερώσουν τη μητέρα του Χακάν τουλάχιστον έτσι ώστε να μπορεί να είναι δίπλα του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail