Οι 7 τροφές που μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης (βίντεο)

Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των λιπιδίων.

Από: onmed.gr

Χρησιμεύει σε πολλές λειτουργίες, καθώς είναι βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και είναι απαραίτητη για να ρυθμιστεί σωστά η διαπερατότητα της μεμβράνης. Είναι επίσης δομικό συστατικό αρκετών ορμονών (ανδρογόνα, οιστρογόνα, κορτιζόλη), ενώ συμβάλλει στην παραγωγή της βιταμίνης D, στην παραγωγή χολικών οξέων, που βοηθούν στην πέψη των λιπών και στον μεταβολισμό των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Σε υψηλά επίπεδα ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες των αγγείων και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει πολλή χοληστερίνη όταν τρώμε πολλά κορεσμένα λίπη - το είδος του λίπους που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε τακτικά για να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης:
 

Πηγή: Bestie
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail