Ρωσικά αεροσκάφη σφυροκοπούν επί 5 ημέρες τους μισθοφόρους των Τούρκων στη Συρία

Freepen.gr -
Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, τρομοκράτες στο Μεγάλο Ιντλίμπ ξύπνησαν από αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS).

Στις 23 Αυγούστου, πολεμικά αεροσκάφη της ρωσικής VKS πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων με στόχο θέσεις των ισλαμιστών στα περίχωρα της πόλης al-Bara στην περιοχή Al-Zawiya Mount, στη νότια ύπαιθρο του Idlib, αναφέρει το southfront.org.

Η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), η οποία είναι συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα, ο de-facto ηγεμόνας του Μεγάους Ιντλίμπ και το Εθνικό Μέτωπο Απελευθέρωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία διατηρούν μεγάλη παρουσία στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, το πυροβολικό του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΑ) βομβάρδισε τα χωριά Σανάν και Μπενίν στην περιοχή Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια και το χωριό Αλ Καχίρα στην περιφέρεια αλ Σουκαϊλαμπίγια στο Κυβερνείο Χάμα.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται από τις 19 Αυγούστου πλήττοντας στόχους μαχητών στο νότιο, δυτικό και βόρειο Ιντλίμπ, καθώς και στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα.

Τα ρωσικά και συριακά πλήγματα φαίνεται να είναι μια απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στο ευρύτερο Ιντλίμπ. Η HTS και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένων παρατάξεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, παραβιάζουν τη συμφωνία σε καθημερινή βάση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail