Παράσιτα εντέρου: 5 τροφές που τα εξοντώνουν (video)

Τα παράσιτα είναι ζωντανοί οργανισμοί που διανύουν μέρος ή όλη τη ζωή τους επάνω ή εντός του οργανισμού του ανθρώπου, προκαλώντας σε αυτόν βλάβες.

Μπορεί να είναι απλοί μικροσκοπικοί μονοκύτταροι οργανισμοί (πρωτόζωα) έως σκώληκες μεγάλου μεγέθους που μπορεί κανείς να δει με γυμνό μάτι.

Τα παράσιτα αποτελούν σημαντικό αίτιο εντερικών διαταραχών. Στην Ελλάδα το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι ο Οξύουρος, ένας μικρός νηματώδης σκώληκας.

Ξενιστής είναι ο οργανισμός (άνθρωπος, ζώο ή αρθρόποδο) που φιλοξενεί στην επιφάνειά του ή εντός του, μόνιμα ή προσωρινά, ένα παράσιτο.

Ο οξύουρος παρασιτεί κυρίως σε παιδιά. Η μόλυνση εμφανίζεται συχνά σε περισσότερα από ένα μέλη της ίδιας οικογένειας και δεν υπάρχει διάμεσος ξενιστής. Προκαλεί την οξυουρίαση.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα παράσιτα του εντέρου:

 

Πηγή: Natural Cures - Από: onmed.gr

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail