Ποινική δίωξη στους δικηγόρους του Οτσαλάν: Δήλωσαν το 2012 ότι δεν είχαν δει τον πελάτη τους για 300 ημέρες

Freepen.gr - Η έρευνα που ξεκίνησε το 2012 εναντίον των δικηγόρων του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ξανά στην ατζέντα.

Η έρευνα που ξεκίνησε το 2012 εναντίον των δικηγόρων του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Ρεζάν Σαρίτσα, Αλί Μαντέν, Μπαράν Ντόγκαν, Τσενγκίζ Γιουρεκλί, Ινάν Ακμεζέ, Μαχμούτ Ταστσί και Μεχμέτ Σελίμ Οκτσουόγλου, συνεχίστηκε ξανά στις αρχές του 2021, γράφει το πρακτορείο ANF.

Οι δικηγόροι πήγαν στον εισαγγελέα και έδωσαν κατάθεση. Μετά τη λήψη των καταθέσεων, το κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία έγινε δεκτό από το 33ο Ανώτερο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Οι δικηγόροι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου το Σεπτέμβριο.

Στο κατηγορητήριο, όπου οι συναντήσεις δικηγόρων με τον Οτσαλάν εμφανίστηκαν ως εγκληματικό στοιχείο, η άρνηση των δικηγόρων να δεχτούν τις κατηγορίες εναντίον τους αναφέρθηκε επίσης ως ποινικό στοιχείο. Επιπλέον, ενώ η χρήση του δικαιώματος της σιωπής του δικηγόρου Cengiz Yürekli παρουσιάστηκε ως στοιχείο εγκλήματος, τα τηλεφωνήματα των κρατουμένων με τις οικογένειές τους λόγω επαγγέλματος θεωρήθηκαν επίσης έγκλημα.

Το πιο ενδιαφέρον θέμα κατηγορίας στο κατηγορητήριο ήταν ότι ως εγκληματικά στοιχεία αναφέρθηκαν δηλώσεις όπως «εφαρμόζεται απομόνωση στον Οτσαλάν» και «δεν έχει επιτραπεί στους δικηγόρους να τον δουν εδώ και 300 ημέρες». Αυτές ήταν προτάσεις που περιέχονται σε δηλώσεις των δικηγόρων στον Τύπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail