Αφού κάηκαν τα πάντα κι αποτεφρώθηκε η Εύβοια, θυμήθηκαν να ζητήσουν 2ο Beriev-200

Freepen.gr - Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ όπου μεταξύ άλλων μεταφέρθηκε το αίτημα για αποστολή και δεύτερου αεροσκάφους Beriev-200.

Συγκεκριμένα ανήρτησε:

Είχα εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ νωρίτερα σήμερα. Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε η εξέταση της δυνατότητας αποστολής επιπλέον αεροσκάφους Beriev BE-200 για την παροχή βοήθειας.

Εξετάστηκαν επίσης οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, σε αυτό το πλαίσιο, έγινε ανταλλαγή απόψεων για επερχόμενες επισκέψεις το φθινόπωρο. Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας εξετάστηκαν επίσης, με τη δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας να είναι ένα από εκείνα που συζητήθηκαν.

Λίγο νωρίς θυμηθήκαμε να ζητήσουμε και δεύτερο αεροσκάφος. Επί τη ευκαιρία να επαναλάβουμε ότι το κόστος απόκτησης δύο Beriev-200 είναι το ίδιο με τα χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση για να επιδοτήσει ιδιωτική αεροπορική εταιρεία και να πραγματοποιήσει την κορωνοκαμπάνια της πρώτης φάσης.

Συνεπώς είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail