Οι βραζιλιάνικες αρχές κατάσχεσαν 1,3 τόνους κοκαΐνης σε τουρκικό τζετ

Freepen.gr - Η βραζιλιάνικη αστυνομία κατέσχεσε την Τετάρτη 1,3 τόνους κοκαΐνης που είχαν αποθηκευτεί σε βαλίτσες σε ιδιωτικό αεροσκάφος του τουρκικού αερομεταφορέα ACM Air και μισθωμένο από Ισπανό επιβάτη, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Gazete Duvar.

Οι τελωνειακοί αξιωματικοί της Βραζιλίας πραγματοποίησαν έρευνα στο αεροσκάφος την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Leite Lopes στο Ribeirão Preto και ανακάλυψαν 24 βαλίτσες που περιείχαν ναρκωτικά του Gonzalez Valdes, Ισπανού υπηκόου που επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο στο διεθνές αεροδρόμιο Fortaleza-Pinto Martins στην Fortaleza της Βραζιλίας. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς το Βέλγιο.

Η αστυνομία της Βραζιλίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο της επιχείρησης, το οποίο κοινοποίησε στο Twitter το μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης AliYİ (Good) στην Κωνσταντινούπολη, Ali Kıdık την Τετάρτη.

«Δεκάδες βαλίτσες που περιείχαν κοκαΐνη κατασχέθηκαν σε ένα τουρκικό επιχειρηματικό τζετ. Η κοκαΐνη, που φέρεται να ανήκε σε επιβάτη που πετούσε από το αεροδρόμιο Φορταλέζα της Βραζιλίας στις Βρυξέλλες του Βελγίου, κατασχέθηκε. Ο επιβάτης και οι πιλότοι τέθηκαν υπό κράτηση», έγραψε ο Kıdık στο Twitter.

Στο βίντεο οι αστυνομικοί της Βραζιλίας ανακρίνουν τον Τούρκο πιλότο για μια βαλίτσα και ο πιλότος λέει ότι ανήκει στον Valdes. Τότε η αστυνομία ζητά από τον Ισπανό επιβάτη να ανοίξει τη βαλίτσα. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν μια γρήγορη δοκιμή στη σκόνη στη βαλίτσα και επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για κοκαΐνη.

Η ACM Air εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη για την κοκαΐνη που βρέθηκε στο τζετ της.

«Θα [θέλαμε] να ενημερώσουμε το κοινό ότι ο εν λόγω πελάτης και τα προσωπικά του αντικείμενα δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την εταιρεία μας ή το πλήρωμά μας και η ευθύνη για τον έλεγχο των αντικειμένων των επιβατών ανήκει εξ ολοκλήρου στις αρχές του αεροδρομίου και το πλήρωμά μας και το αεροπλάνο θα μεταφερθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος Τιμούρ Σοϊκάν υποστήριξε ότι το εν λόγω αεροσκάφος ανήκε κάποτε στην Πρωθυπουργία, όταν λειτουργούσε με τον ουραίο αριθμό TC-ATA. «Το τουρκικό αεροσκάφος στο οποίο κατασχέθηκαν βαλίτσες γεμάτες κοκαΐνη στη Βραζιλία ανήκε στην πρωθυπουργία, με τον αριθμό ουράς TC-ATA, ο οποίος ήταν πολύ διάσημος στο παρελθόν. Ο αριθμός της ουράς του άλλαξε σε TC-GVA πριν πουληθεί», έγραψε ο Soykan στο Twitter.

* πληροφορίες από turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail