Για όσους δεν καταλαβαίνουν: Το θέμα δεν είναι ο υποψήφιος που έγραψε 1,2,3 αλλά 17 κι έμεινε απέξω

Η κ. Ελένη Κατσαμπέκη, δημοσιογράφος σε θέματα παιδείας, με μια συνοπτική αλλά ουσιαστική ανάρτησή της στο facebook παρουσιάζει μέσα σε λίγες γραμμές τη φετινή καταστροφή με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το που ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η συζήτηση δε γίνεται για τον υποψήφιο που δεν μπαίνει με βαθμό 1, 2 ή 3 στο πανεπιστήμιο. Το θέμα είναι οτι υποψηφιοι που εγραψαν, για παραδειγμα, μ.ο 17 στις πανελλαδικές, μένουν εκτός αρχιτεκτονικής σχολης ή στέλνονται (αν μπορούν οικονομικά) σε άλλες πόλεις, γιατί έγραψαν 14 στο σχέδιο ενώ η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι 14 και κάτι. 

Αυτό είναι το θέμα. 

Δεν τον θέλεις αυτόν τον φοιτητή; 

Θεωρείς ότι θα μειώσει την ποιότητα της σχολής; 

Κρίνεις ότι επειδή δεν έπιασε το μηδέν κόμμα κάτι στο σχεδιο δεν θα γίνει καλος αρχιτέκτονας; Θεωρείς ότι μια θέση στο πανεπιστήμιο θα τον εγκλωβίσει στη ζωή του; Αυτό θα του συμβεί; Εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω απο ατάκες τυπου "μα, με βαθμό 1 να μπαίνει κάποιος σε ΑΕΙ;". 

Ας αναγνωριστεί το στρεβλό του νέου συστηματος (καλοπιστα μιλώντας) ώστε τουλάχιστον να μην ισχύσει τις επόμενες χρονιές και ας βρουν μια λύση για τις οφθαλμοφανεις φετινές αδικίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail