Πλήρωσε με 12ετή αποκλεισμό την κοκαΐνη και επιστρέφει: Το «κακό παιδί» του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζει ξανά μπάλα στα 46 του!

Η επιστροφή του απόκληρου του ιταλικού ποδοσφαίρου

Από: menshouse.gr

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Στις γειτονιές της Γένοβας, τουλάχιστον σε αυτές που οι οπαδοί της Σαμπντόρια έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με εκείνους της «μισητής» συμπολίτισσας Τζένοα, το όνομά του είναι θρύλος και στέκεται πολύ κοντά σε εκείνα «μύθων» όπως ο Βιάλι ή ο Μαντσίνι. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι είναι και οι μόνοι που έχουν πετύχει στην καριέρα τους περισσότερα γκολ με τη φανέλα της «ντόρια» από όσα αυτός.

Ωστόσο ο Φραντσέσκο Φλάκι, ο αγαπημένος «Ciccio» της εξέδρας, αντί να απολαμβάνει δόξες και τιμές, είναι ένας απόκληρος του ιταλικού ποδοσφαίρου. Και θα παραμείνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, όταν και θα λήξει ο 12ετής αποκλεισμός από κάθε αθλητική δραστηριότητα που του επιβλήθηκε για χρήση κοκαΐνης.

Πλήρωσε με 12ετή αποκλεισμό την κοκαΐνη και επιστρέφει: Το «κακό παιδί» του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζει ξανά μπάλα στα 46 του!

Όταν είχε μάθει την τιμωρία του από τις Αρχές, έπαθε σοκ και προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εθισμό του λέγοντας ότι όλα είχαν ξεκινήσει όταν κάποιοι άνθρωποι της Μπρέσια, στην οποία αγωνιζόταν πίσω στο 2009, έκαναν (περισσότερο για αστείο, όπως είπε) σχόλια για την απόδοσή του. Το διεγερτικό ναρκωτικό αποτέλεσε το «μυστικό» του, μέχρι ένα αντι-ντόπινγκ κοντρόλ να τον προδώσει.

Η απόφαση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που είναι το ανώτατο όργανο στην αθλητική δικαιοσύνη της γειτονικής χώρας, έπεσε σαν πέλεκυς στο κεφάλι του ηλικίας 34 ετών –τότε- ποδοσφαιριστή. 12 χρόνια αποκλεισμός από κάθε δραστηριότητα σχετιζόμενη με σπορ. Ο Φλάκι δεν είχε πια καν το δικαίωμα να συνοδεύσει τον γιο του στο γήπεδο για να παίξει μπάλα στα «τσικό». Τον πήγαινε μέχρι την είσοδο και τον περίμενε εκεί έξω για να τον παραλάβει μετά από κάθε προπόνηση ή αγώνα.

Πλήρωσε με 12ετή αποκλεισμό την κοκαΐνη και επιστρέφει: Το «κακό παιδί» του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζει ξανά μπάλα στα 46 του!

Η τιμωρία του δεν ήταν τόσο βαριά  χωρίς λόγο. Ο «Ciccio» είχε δώσει πολλά… δικαιώματα με τα καμώματά του στο παρελθόν. Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στην Φιορεντίνα (γέννημα-θρέμμα της Φλωρεντίας) είχε δείξει την τρομερή έφεσή του στο γκολ, μαθαίνοντας δίπλα σε έναν κορυφαίο όπως είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, αλλά και στον Λουίς Ολιβέιρα. Ωστόσο η παρουσία τέτοιων επιθετικών τον ανάγκασε, αφού πανηγύρισε την άνοδο στη Serie A (1994) και το Κύπελλο του 1996, να δοθεί δανεικός σε διάφορες ομάδες, πριν βρει το «λιμάνι» του στην Γένοβα και στην Σαμπντόρια.


Με την «ντόρια» βρήκε δίχτυα 107 φορές, επίτευγμα που τον φέρνει την 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας, πίσω μόνο από τους Μαντσίνι και Βιάλι. Χάρη σε αυτά τα κατορθώματά του, μάλιστα, κλήθηκε και στην εθνική ομάδα το 2004, αλλά αμέσως μετά οι συνήθειές του άρχισαν να τον βάζουν στο περιθώριο, μέχρι τελικά να μπει στην «μαύρη» λίστα.

Περίπου 1,5 χρόνο μετά (Σεπτέμβριος 2006) ήρθε το πρώτο χτύπημα. Το όνομά του ενεπλάκη σε σκάνδαλο (ακόμα ένα στο ιταλικό ποδόσφαιρο) παράνομου στοιχηματισμού. Τότε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2 μηνών, αλλά σχεδόν με το που επέστρεψε, τον Ιανουάριο του 2007, το πράγμα έγινε πολύ χειρότερο. Μετά από ένα ματς κόντρα στην Ίντερ είναι ένας από αυτούς που επιλέχθηκαν για να περάσουν από έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες. Ανιχνεύεται κοκαΐνη στον οργανισμό του και οι Ιταλοί, ειδικά με αυτή την ουσία στην μετά Μαραντόνα εποχή, δεν αστειεύονται.

Πλήρωσε με 12ετή αποκλεισμό την κοκαΐνη και επιστρέφει: Το «κακό παιδί» του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζει ξανά μπάλα στα 46 του!

Τον Μάιο ανακοινώνεται η ποινή του. 16 μήνες τιμωρία, με αποτέλεσμα η Σαμπντόρια να του διακόψει το συμβόλαιο. Προσφεύγει στα δικαστήρια, αλλά αυτή η κίνησή του απλά κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Η τιμωρία του όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά τελικά γίνεται διετής αποκλεισμός. Ο Φλάκι αποδέχεται την ήττα του, αλλά η δίψα του για μπάλα τον οδηγεί στο να επιστρέψει στα 34 του στο ποδόσφαιρο με την φανέλα της Έμπολι και στη συνέχεια με εκείνη της Μπρέσια με την οποία υπογράφει συμβόλαιο την σεζόν 2009-2010, με μοναδικό στόχο να κλείσει την καριέρα του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο, όμως, είχε έναν δυνατό αντίπαλο. Τον εθισμό στην κόκα. Μετά από μόλις μερικούς μήνες ανιχνεύεται ξανά θετικός και πλέον η τιμωρία είναι εξοντωτική και τα 12 χρόνια αποκλεισμού μοιάζουν να βάζουν οριστικό τέλος στην σχέση του με την μπάλα. Ποιος τρελός θα επέστρεφε να παίξει στα 46 του;

Πλήρωσε με 12ετή αποκλεισμό την κοκαΐνη και επιστρέφει: Το «κακό παιδί» του ιταλικού ποδοσφαίρου παίζει ξανά μπάλα στα 46 του!

Όλο αυτό το διάστημα ο Φλάκι το πέρασε κοντά στο ποδόσφαιρο. Μετά τα πρώτα χρόνια του επετράπη να ασχοληθεί ξανά (όχι βέβαια να παίξει) και τελικά βρέθηκε σε μια ερασιτεχνική ομάδα της Τοσκάνης, την Signa 14, προπονώντας τους μικρούς του συλλόγου, εκεί όπου αγωνίζεται και ο γιος του. Βέβαια, τα σαββατοκύριακα συνεχίζει να μην έχει το δικαίωμα να μπει στο γήπεδο και να δει τα ματς που δίνουν, αλλά αυτό τον Γενάρη του 2022 θα τελειώσει.

Ωστόσο ο Φλάκι το… πέρασε σε άλλο επίπεδο. Όπως έγινε γνωστό, με την λήξη της τιμωρίας του δεν σκοπεύει απλά και μόνο να δει τα «παιδιά» του να αγωνίζονται, αλλά θα φορέσει φανέλα και σορτσάκι και θα μπει μαζί τους να πατήσει χορτάρι και να παίξει στο πλάι τους. Τότε θα οδεύει προς τα 46 χρόνια του και θα πραγματοποιεί ένα απίστευτο come back στην ιστορία του ποδοσφαίρου, θέλοντας να κλείσει με τιμή την καριέρα του. Εκτός κι αν πραγματοποιηθεί ξανά κάποιος έλεγχος τα αποτελέσματα του οποίου διαψεύσουν τα λεγόμενα του «Ciccio», ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κακές μέρες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail