Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σφυροκοπούν για 10η ημέρα τους τουρκόφιλους ισλαμιστές στο Ιντλίμπ

Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων στη βορειοδυτική Συριακή περιοχή του Ιντλίμπ.

Οι αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 29ης Αυγούστου, είχαν στόχο τα περίχωρα των πόλεων αλ-Μπαρά και Κανσάφρα στο βουνό αλ-Ζαουίγια στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ. Η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία διατηρούν μεγάλη παρουσία στην ορεινή περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 αεροπορικές επιδρομές στο Μεγάλο Ιντλίμπ από τις αρχές Αυγούστου.

Οι περισσότερες από τις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν θέσεις στη νότια ύπαιθρο του Ιντλίμπ, ενώ οι υπόλοιπες στόχευσαν στη βόρεια ύπαιθρο της Λαττάκια και τη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα. Δεν υπάρχουν αναφορές για αεροπορικές επιδρομές σε τμήμα που ελέγχεται από τους μαχητές στην επαρχία του δυτικού Χαλέπι.

Οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανότατα μια απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο Μεγάλο Ιντλίμπ, η οποία μεσολάβησε από τη Ρωσία και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου 2020. Η HTS και οι σύμμαχοί της ήταν πίσω από όλες τις παραβιάσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail