Ρωσική φρεγάτα εκτόξευσε τον υπερηχητικό Zircon στην Αρκτική και πέτυχε στόχο στα 350 χλμ

Freepen.gr - Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε τη Δευτέρα ότι ένα από τα πολεμικά του πλοία, ο "Ναύαρχος Γκόρσκοφ", πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου υψηλής τεχνολογίας, πριν από την εγκατάσταση των πυραύλων σε υποβρύχια και ναυτικά πλοία.

Σε δήλωση που εξέδωσε η Μόσχα, οι αρχηγοί στρατιωτικών δήλωσαν ότι «ο πύραυλος Ζιρκόν χτύπησε με επιτυχία τον στόχο στη Λευκή Θάλασσα με άμεσο χτύπημα σε απόσταση άνω των 350 χιλιομέτρων. Το τεστ επιβεβαίωσε την τακτική και τεχνική απόδοση του πυραύλου και η ταχύτητα πτήσης του ήταν περίπου 7 Mach". Αυτό σημαίνει ότι το βλήμα πέταξε με υπερηχητική ταχύτητα, επτά φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Υπάρχουν τώρα σχέδια για τον εξοπλισμό μιας σειράς άλλων ναυτικών σκαφών, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων και των πλοίων επιφανείας, με το σύστημα Zircon.

Τον Απρίλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι τα υπερηχητικά όπλα και λέιζερ επόμενης γενιάς ήταν ουσιαστικό μέρος του μελλοντικού οπλοστασίου της χώρας για την αποτροπή της επιθετικότητας από το εξωτερικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail