Η φυλακή του SCS στην ΕΛΛΑΔΑ

Θέλεις γκόμενα; κοίτα το app. Θέλεις γιατρό; κοίτα το app. Θέλει τσιγάρα; κοίτα το app. Θέλει να πηδ--ήξεις; Κοίτα το app λέμεεεε. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Το ημερολόγιο πρέπει να γυρίσει λίγα χρόνια πίσω. Η Κίνα βάζει στη ζωή των κινέζων το SCS. Δοκιμαστικά το 2009-2014, πιο διαδεδομένα το 2014 και ΜΑΖΙΚΑ το 2018. 

Στο SCS (Social Credit System) το νόμισμα της χώρας παραχωρεί άτυπα τη θέση του στις Μονάδες CREDITS. Με αυτές ο υποδειγματικός πολίτης πληρώνεται και πληρώνει. 

Για κάθε ώρα εργασίας του λαμβάνει μονάδες, όπως επίσης το ίδιο κάνει για τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, όταν σιτίζεται υγιεινά. Ακόμα λαμβάνει μονάδες από τους τυχαίους ανθρώπους που συναντά στο δρόμο και τους βοηθά στην καθημερινότητα τους, όταν κάθετε λιγότερο από 2 ώρες στο διαδίκτυο καθώς και όταν γυμνάζεται. 

Αντίθετα χάνει μονάδες όταν οδηγεί αυτοκίνητο, όταν τρώει ανθυγιεινά, όταν δεν γυμνάζεται κλπ. Είναι η απόλυτη ψηφιακή φυλακή. Ταυτόχρονα ο υποδειγματικός πολίτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει στην οθόνη του κινητού του αν αυτός που μιλάει, συναναστρέφεται ή συναλλάσσετε είναι ΠΡΑΣΙΝΟΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ή ΚΟΚΚΙΝΟ. Δηλαδή αν είναι ΚΑΛΟΣ, ΜΕΤΡΙΟΣ Ή ΚΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. 

Ο Πράσινος πολίτης έχει προτεραιότητα στην υγεία, στο δημόσιο, στους χώρους διασκέδασης, εκπτώσεις στους φόρους, μέχρι και δωρεάν ταξίδι στο εξωτερικό (όχι με κλήρωση αλλά ανάλογα με τις μονάδες που έχει συγκεντρώσει). 

Ενώ το σύστημα SCS ξεκίνησε ως σύστημα ανταμοιβής το 2018 από το 2020 αποτελεί ένα σύστημα φυλακής και τιμωρίας. Φυσικά για να γίνει δεκτό οι κινέζοι έριξαν δεκάδες τυράκια, με αποτέλεσμα στην αρχή (2009-2014) ελάχιστοι να μπορούν να δουν την φάκα και όλοι αυτοί τότε ήταν οι ψεκασμένοι αντιδραστικοί. Το 2020 οι μετανιωμένοι είναι η πλειοψηφία αλλά πλέον η μπάλα έχει χαθεί. Μια γενιά έμαθε να είναι πειθήνιο όργανο των credits και τώρα λειτουργούν μόνον με αυτό. Οι αντιδραστικοί είναι το κόκκινο πανί για το κόμμα... Όσοι παρακολουθούν κινέζους που έχουν αυτομολήσει στο εξωτερικό βλέπουν συνεχώς αναρτήσεις για το SCS ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι το κόμμα μπορεί να βάλει χέρι στα αποτελέσματα ανά πάσα στιγμή... 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τώρα ΗΔΗ ΟΛΟΙ οι πολίτες έχουν χωριστεί στις ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, αρχής γενομένης από τα εμβόλια. Έτσι οι εμβολιασμένοι ΗΔΗ στο σύστημα εμφαίνονται ως ΠΡΑΣΙΝΟΙ, αυτοί που έχουν κάνει μοριακό ή ραπιντ τέστ ως ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και όλοι οι άλλοι ως ΚΟΚΚΙΝΟΙ. 

Σε λίγες μέρες αυτά η κατηγοριοποίηση θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλους μέσω εφαρμογής που θα μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους, όχι μόνον οι επαγγελματίες αλλά όλοι. Είναι η αρχή της ψηφιακής φυλακής που ζουν οι Κινέζοι... 

Επαναλαμβάνω και πάλι, αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αλλά ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΗΔΗ. Αρχίζει από τα εμβόλια και θα επεκταθεί παντού από τη στιγμή που η υποδομή υπάρχει η προσθήκη και άλλων πεδίων είναι ΜΟΝΟΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ. 

Ήδη γιατροί ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα δέχονται ανεμβολίαστους. Το είδα σε ανακοίνωση σε κτίριο γνωστών γιατρών στο Χολαργό και δεν πίστευα στα μάτια μου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail