Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας στη Δαμασκό εν μέσω φημών στρατιωτικής υποστήριξης για τον SAA

Freepen.gr - Στις 17 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι έφτασε στη Δαμασκό σε μια προκαθορισμένη επίσκεψη. Ο Γι είναι ο πιο ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Συρία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα το 2011.

Ο Κινέζος υπουργός καλωσορίστηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού από το Σύριο ομόλογό του, Faisal Mekdad και μια αντιπροσωπεία ανώτερων αξιωματούχων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γι θα συναντηθεί με τους ανώτερους αξιωματούχους της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος μόλις ορκίστηκε για τέταρτη θητεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Σπούτνικ, ο Κινέζος υπουργός θα συζητήσει διάφορα οικονομικά και διπλωματικά θέματα με τη συριακή πλευρά. Η επίσκεψη του Γι υποτίθεται ότι ξεκινά ένα «νέο στάδιο συνεργασίας» μεταξύ Κίνας και Συρίας.

Έξι στρατηγικά έργα, τα οποία είχαν ήδη συμφωνηθεί, θα ξεκινήσουν κατά την επίσκεψη. Τα έργα αποτελούν μέρος της Πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας.

Η επίσκεψη-ορόσημο πραγματοποιήθηκε μετά από αναφορές για κινεζική στρατιωτική υποστήριξη στον αραβικό στρατό της Συρίας. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το Πεκίνο θέλει να συνεργαστεί με τη Δαμασκό ενάντια στους τρομοκράτες των Ουιγούρων που εδρεύουν στη βορειοδυτική συριακή περιοχή του Greater Idlib.

Η Κίνα φαίνεται να ετοιμάζεται να ενισχύσει την υποστήριξή της στη Δαμασκό για να αντιμετωπίσει ζητήματα ασφάλειας και να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στη Μέση Ανατολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail