Ρευστό τοπίο στη Συρία: Οι Τούρκοι ενισχύονται, ο SAA κυνηγά το ISIS, μυστήριο με ΗΠΑ

Freepen.gr - Είναι προφανές ότι αυτές οι προσπάθειες δεν επικεντρώνονται στην επιβολή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, αλλά στον διαχωρισμό της λεγόμενης «μέτριας αντιπολίτευσης» από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) τονίζει εύστοχα το southfront.org.

Σε αυτές τις προσπάθειες, οι πολίτες υποφέρουν συχνά.

Ένας άντρας σκοτώθηκε στις 13 Ιουλίου, αφού ένα τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα έτρεξε πάνω του όταν οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στο δρόμο προς την πόλη της Sarmada κοντά στα σύνορα με την περιοχή Iskenderun στη βόρεια επαρχία του Idlib. Οι θάνατοι που προκαλούνται από τουρκικά θωρακισμένα οχήματα αναφέρονται σε τακτική βάση στην ύπαιθρο του Idlib. Λιγότερο από δύο μήνες νωρίτερα, ένα μικρό κορίτσι κτυπήθηκε και σκοτώθηκε από τουρκικό όχημα.

Οι τουρκικές θέσεις που αναπτύσσονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης «δεν καλούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση την οποία ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Οι τουρκικές δυνάμεις στην ύπαιθρο του Idlib είναι μαχητικές δυνάμεις, όχι ειρηνευτές ή παρατηρητές», ισχυρίζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Και διεξάγουν μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού και για λογαριασμό των συνεργατών της Αλ Κάιντα στο Greater Idlib.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το χωριό Korhyouk στην ανατολική ύπαιθρο της Al Bab, ανατολικά του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία.

Αυτό ήταν απάντηση στον βομβαρδισμό τoy SAA και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS).

Όχι πολύ μακριά από το Idlib και το Χαλέπι, το γενικό επίπεδο χάους στην Κεντρική Συρία παραμένει.

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 13 Ιουλίου, ο SAA ανέκοψε επίθεση από τρομοκράτες του ISIS στις στρατιωτικές του θέσεις στην έρημο της νότιας επαρχίας Raqqa.

Οι στρατιώτες του SAA και οι συμμαχικές ομάδες έπεσε σε ενέδρα από μαχητές του ISIS κοντά στο χωριό al-Rusafa. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι συγκρούσεις άφησαν 15 νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των τρομοκρατών ενώ αναφέρθηκαν 3 νεκροί και 5 τραυματίες από την πλευρά του SAA.

Τέλος, σε αυτό που φαίνεται να μετατρέπεται σε κανονικό γεγονός - οι αμερικανικές δυνάμεις στο πετρελαϊκό πεδίο al-Omar υπέστησαν άλλη μια επίθεση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στήλες καπνού ανέβηκαν από την περιοχή των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA της Συρίας, αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση σε λιγότερο από 24 ώρες. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο βορράς της Συρίας είναι απίστευτα αβέβαιος, με σποραδικές εκκλήσεις και φόβους ότι η Τουρκία μπορεί να επιχειρήσει να προσαρτήσει τμήματά του, ενώ σημαντικές κινήσεις αναμένονται επίσης από τις ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail