Η Τουρκία θέλει να αγοράσει το ρωσικό S-500 αλλά θα βρει εμπόδια

Freepen.gr - Η Τουρκία έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-500.

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης πληροφοριών ότι τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-500 Prometheus έχουν περάσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες δοκιμές και θα υιοθετηθούν από το ρωσικό στρατό στο εγγύς μέλλον, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία, η οποία, προφανώς, ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένη με τα ρωσικά συγκροτήματα S-400 Triumph, πως ενδιαφέρεται.

Όπως αναφέρει η ρωσική Avia η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημο αίτημα από την Άγκυρα σχετικά με την απόκτηση ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-500 Prometheus, ωστόσο, υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τα σχέδια της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικά όπλα.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, στην πραγματικότητα, η Τουρκία δεν έχει αντιπάλους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους ενάντια στην Άγκυρα για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, για τις οποίες δημιουργήθηκαν τα συστήματα S-500. Επιπλέον, ένα βασικό εμπόδιο για την Τουρκία είναι το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια η Ρωσία δεν σχεδιάζει να στείλει καθόλου αυτά τα όπλα για εξαγωγή. Επιπλέον, θα μιλάμε για την πώληση αυτών των συστημάτων σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ», - ανέφερ ένας ειδικός στην Avia.pro.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αυτή τη στιγμή η Ρωσία δεν ασχολείται με την ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας / πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, αλλά επικεντρώνεται στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των ήδη υπαρχόντων τύπων όπλων και αναπτύσσει επίσης αμυντικά μέσα βάσει των αρχών της φυσικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail