Η τουρκική Roketsan αναπτύσσει πύραυλο και για αεροσκάφος που...δεν υπάρχει!

Freepen.gr - H τουρκική Roketsan ανέπτυξε ένα νέο υπερηχητικό πυραύλο αντι-ακτινοβολίας για το εθνικό μαχητικό TF-X της Τουρκίας, ανέφερε το Defense News την Παρασκευή.

Ο νέος πύραυλος ονομάζεται Akbaba, που σημαίνει «όρνιο» στα αγγλικά. Η ύπαρξη του πυραύλου ήρθε στο φως όταν αναφέρθηκε στον κατάλογο πυρομαχικών του TF-X σε ενημέρωση για τις αεροπορικές δυνάμεις στις 30 Ιουνίου, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο πύραυλος παραμένει ταξινομημένος και δεν αναφέρεται καθόλου στον ιστότοπο της Roketsan.

«Δεν μπορούμε να παρέχουμε πληροφορίες για το έργο Akbaba λόγω μυστικότητας για λόγους εθνικής ασφάλειας», δήλωσε η Roketsan στο Defense News

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η Roketsan δημιούργησε τον Akbaba για να αντικαταστήσει 100 πυραύλους αντι-ακτινοβολίας AGM-88 HARM που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ στο οπλοστάσιο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το AGM-88 έχει κατασκευαστεί από την American Raytheon Technologies και έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό και την καταστροφή του εχθρικού ραντάρ για την εξουδετέρωση των συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Η αξία της σύμβασης για το νέο όπλο της Roketsan είναι άγνωστη. «Έχουμε περίπου 100 AGM-88 HARM, τα οποία θα αντικατασταθούν από το Akbaba», δήλωσε η πηγή στο Defense News. «Αυτό θα συμβόλιζε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ενδέχεται να έχουμε παραγγελίες μεγαλύτερες από την αρχική».

Η πηγή είπε επίσης ότι η τελική αξία της σύμβασης και ο αριθμός των πυραύλων Akbaba που θα κατασκευάσει η Roketsan για την αεροπορία εξαρτάται από την πρόοδο του TF-X.

Το TF-X είναι υπό ανάπτυξη και δεν αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία αεροπορίας μέχρι τουλάχιστον το 2029, αν όχι αργότερα καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με κυριότερο πως δεν υπάρχει κινητήρας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail