Η τουρκική Roketsan αναπτύσσει πύραυλο και για αεροσκάφος που...δεν υπάρχει!

Freepen.gr - H τουρκική Roketsan ανέπτυξε ένα νέο υπερηχητικό πυραύλο αντι-ακτινοβολίας για το εθνικό μαχητικό TF-X της Τουρκίας, ανέφερε το Defense News την Παρασκευή.

Ο νέος πύραυλος ονομάζεται Akbaba, που σημαίνει «όρνιο» στα αγγλικά. Η ύπαρξη του πυραύλου ήρθε στο φως όταν αναφέρθηκε στον κατάλογο πυρομαχικών του TF-X σε ενημέρωση για τις αεροπορικές δυνάμεις στις 30 Ιουνίου, ανέφερε το δημοσίευμα.

Ο πύραυλος παραμένει ταξινομημένος και δεν αναφέρεται καθόλου στον ιστότοπο της Roketsan.

«Δεν μπορούμε να παρέχουμε πληροφορίες για το έργο Akbaba λόγω μυστικότητας για λόγους εθνικής ασφάλειας», δήλωσε η Roketsan στο Defense News

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι η Roketsan δημιούργησε τον Akbaba για να αντικαταστήσει 100 πυραύλους αντι-ακτινοβολίας AGM-88 HARM που κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ στο οπλοστάσιο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το AGM-88 έχει κατασκευαστεί από την American Raytheon Technologies και έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό και την καταστροφή του εχθρικού ραντάρ για την εξουδετέρωση των συστημάτων αεροπορικής άμυνας.

Η αξία της σύμβασης για το νέο όπλο της Roketsan είναι άγνωστη. «Έχουμε περίπου 100 AGM-88 HARM, τα οποία θα αντικατασταθούν από το Akbaba», δήλωσε η πηγή στο Defense News. «Αυτό θα συμβόλιζε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ενδέχεται να έχουμε παραγγελίες μεγαλύτερες από την αρχική».

Η πηγή είπε επίσης ότι η τελική αξία της σύμβασης και ο αριθμός των πυραύλων Akbaba που θα κατασκευάσει η Roketsan για την αεροπορία εξαρτάται από την πρόοδο του TF-X.

Το TF-X είναι υπό ανάπτυξη και δεν αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία αεροπορίας μέχρι τουλάχιστον το 2029, αν όχι αργότερα καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με κυριότερο πως δεν υπάρχει κινητήρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail