PLA: Οι ΗΠΑ παίζουν με τη φωτιά - Θα νικήσουμε κάθε προσπάθεια για «ανεξαρτησία της Ταϊβάν»

The guided-missile frigates attached to the navy under the PLA Southern Theater Command steam in formation during a recent realistic far-sea training exercise. The training exercise mainly focused on such subjects as live-fire operation, air-defense, anti-missile, and replenishment-at-sea. (eng.chinamil.com.cn/Photo by Xue Chengqing)
Freepen.gr - "Απαγορεύεται η προσγείωση σε ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη στο έδαφος της Κίνας χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) και τυχόν μη εξουσιοδοτημένη είσοδος στο έδαφος της Κίνας από ξένα στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη θα έχει σοβαρές συνέπειες" δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Wu Qian, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κίνας, σε γραπτή δήλωση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη στον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ, ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ταϊβάν στις 15 Ιουλίου. Η Κίνα εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για αυτήν την προκλητική κίνηση από την πλευρά των ΗΠΑ, δήλωσε ο Συνταγματάρχης Wu.

"Η Ταϊβάν είναι αναπαλλοτρίωτο τμήμα της επικράτειας της Κίνας, καλούμε επισήμως την αμερικανική πλευρά να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά και να εγκαταλείψει αμέσως τέτοιες επικίνδυνες προκλητικές ενέργειες", δήλωσε ο Wu.

Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στις αυτονομιστικές δυνάμεις της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και να αποφύγουν την κλιμάκωση των εντάσεων στα στενά της Ταϊβάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, ο Wu προειδοποίησε τις αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) να μην κρίνουν εσφαλμένα την τρέχουσα κατάσταση και να ρισκάρουν να προσκαλέσουν τον λύκο στο σπίτι, προσθέτοντας ότι τυχόν προκλήσεις επιδίωξης «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» μέσω συμπαιγνίας με εξωτερικές δυνάμεις μπορούν να φέρουν στην Ταϊβάν μόνο κίνδυνο.

"Η Κίνα πρέπει και θα επανενωθεί. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την αποφασιστικότητα, τη βούληση και την ικανότητα του κινεζικού λαού να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική τους ακεραιότητα", δήλωσε ο Wu τονίζοντας πως ο Κινεζικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) συνεχίζει να είναι σε εγρήγορση και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καταστρέψει εντελώς οποιαδήποτε προσπάθεια προς την «ανεξαρτησία της Ταϊβάν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail