Η Τουρκία κατακαίγεται - Ελλάδα και PKK δείχνει ο απόστρατος Γιαϊτζί!

φωτο από twitter Rojava Network
Freepen.gr - Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε σε περισσότερες από 30 περιοχές στην Τουρκία, εν μέσω εκτοπισμού εκατοντάδων οικογενειών και εκκένωσης τουριστών. Η Τουρκία κατηγορεί τους υποστηρικτές του ΡΚΚ ότι έβαλαν φωτιές σε περισσότερες από 45 περιοχές ταυτόχρονα.

Όταν βέβαια ο τουρκικός στρατός πυρπολεί τα δάση στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, κανείς δε λέει τίποτε.

Οι δασικές πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα στη νότια περιοχή της Τουρκίας, πλήττοντας δημοφιλείς περιοχές τουριστικών αξιοθέατων.

φωτο από twitter Rojava Network

Οι δασικές πυρκαγιές έπληξαν τεράστιες περιοχές της νότιας Τουρκίας την Πέμπτη, απειλώντας κατοικημένες περιοχές και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Στη νοτιοδυτική επαρχία της Αττάλειας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 138 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε τέσσερις περιοχές της περιοχής Manavgat το μεσημέρι την Τετάρτη, δήλωσε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD).

Σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες είχαν επηρεάσει σπίτια, χώρους εργασίας και αγροτικές εκτάσεις.

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Πρόεδρος της Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης (AKUT) Recep Şalcı δήλωσε ότι οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών σε όλη την περιοχή, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μάχονται για την προστασία μεγαλύτερων πόλεων.

Την Πέμπτη, ο "γνωστός" μας ναύαρχος ε.α., Cihat Yaycı δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς και όχι παραμέλησης.

«Το κράτος αντιμετωπίζει μια σοβαρή τρομοκρατία Ελλάδας-ΡΚΚ», είπε, χρησιμοποιώντας το αρκτικόλεξο για το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, δύο φερόμενα μέλη του PKK συνελήφθησαν στην παράκτια πόλη Manisa του Αιγαίου, με αποτέλεσμα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι είχαν εμπλακεί σε εμπρηστικές επιθέσεις σε ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί απορρίφθηκαν από το γραφείο του κυβερνήτη της Μανίσα, το οποίο δήλωσε ότι οι συλλήσεις ήταν μέρος μιας άσχετης επιχείρησης ασφαλείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail