Ο στόχος που επιβλήθηκαν στη χώρα μας τα σκληρότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια lockdown

photo: https://www.maxpixel.net/Empty-Cafe-Table-Gastronomy-Corona-Restaurant-5869745
Ο στόχος, για τον οποίο επιβλήθηκαν στη χώρα μας τα σκληρότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια lockdown του κόσμου με αφορμή τον κορωνοϊό, ήταν εξαρχής να καταστραφεί η μικρή και μεσαία επιχείρηση προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών. Αυτό που κυρίως ένοιαζε την κυβέρνηση δεν ήταν βεβαίως η δημόσια υγεία, αλλά το να δημιουργηθεί ο αναγκαίος χώρος στην ελληνική αγορά ώστε να έρθουν ξένες πολυεθνικές εταιρείες λιανικού εμπορίου και να αναλάβουν την πώληση ρούχων και άλλων ειδών. 

Από: capital.gr - Stirlitz

Όπως δηλαδή έχουμε ήδη το Praktiker να πουλάει ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι και τις κατασκευές, το Leroy Merlin είδη για τους κήπους και το Ikea έπιπλα. 

Είναι ενοχλητικό για τους Ευρωπαίους εταίρους να είναι μοιρασμένα τα κέρδη σε πολλές επιχειρήσεις. Επικαλούνται τη φοροδιαφυγή, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και τον κατακερματισμό της αγοράς για να πείσουν ότι οι μικρομεσαίοι πρέπει να εξαφανιστούν. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός ότι είναι ακριβώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκείνες που δίνουν δουλειά στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, και αν λείψουν θα έχουμε έκρηξη της ανεργίας. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να υπάρχουν κάποιοι "έξυπνοι" μεγάλοι που θα μαζεύουν όλο το χρήμα και ας κλείσουν όλοι οι υπόλοιποι. 

Αυτόν ακριβώς τον στόχο υπηρετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά το τέλος της υποτιθέμενης πανδημίας θα υπάρξουν τεράστιες "επενδύσεις". Με 663 ευρώ τον μήνα (έπειτα από τη "συμβολική" αύξηση-κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση) θα δουλεύει κανείς υπάλληλος στις πολυεθνικές από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση του, ακόμη και τις Κυριακές. 

Και βέβαια, ενώ οι μεγάλοι θα θησαυρίζουν, οι μικρομεσαίοι έμποροι θα φυτοζωούν και θα κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θεσπίζει κάθε τόσο ανεφάρμοστες ηλιθιότητες για το λιανεμπόριο με τις οποίες ξέρει ότι δεν θα καθίσει να ασχοληθεί κανείς στα σοβαρά. Για να έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα προσπαθούν να επιβιώσουν, και να τις κλείνει. Και βέβαια τις θέσεις τους (και τα μερίδια αγοράς τους) θα παίρνουν αμέσως οι πολυεθνικές σ' αυτό το στημένο παιγνίδι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail