Lockdown Μύκονος:

Αυτό που κυρίως δείχνει το ξαφνικό lockdown που έγινε στη Μύκονο, είναι πως η κυβέρνηση τα έχει τελείως χαμένα.

Από: sportime.gr - Παντελής Λαμψιώτης

Το πώς προέκυψε ακριβώς αυτό το απαγορευτικό, ουσιαστικά παραμένει ακόμα ένα μυστήριο. Πως γίνεται ένα νησί που είχε τεράστιο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, με τουρίστες να καταφθάνουν μόνο μετά από αυστηρούς ελέγχους με τεστ, να παρουσίασε εκτίναξη κρουσμάτων;

Φταίνε πάλι οι… «κακοί» ανεμβολίαστοι; Έτσι προσπαθούν να το εξηγήσουν οι διάφοροι ειδικοί της ενημέρωσης. Και πως βρέθηκαν εκεί; Και τελικά πόση προστασία παρέχουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη δέλτα;

Ένα είναι σίγουρο πάντως. Πως ο τουρισμός δέχτηκε πολύ βαρύ πλήγμα, με απόλυτη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι σωστό να τα φορτώνουμε όλα σε μια μερίδα πολιτών, για να καλύψουμε την ανικανότητα του κράτους.

Είναι το ίδιο έργο που παίχτηκε και πέρυσι. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάστηκε να ανακοινώσει προς πάσα κατεύθυνση πως τα σύνορα είναι ανοιχτά για τους τουρίστες, και με τους ελλιπείς ελέγχους έσκασε το κύμα κορονοϊού, με τις γνωστές συνέπειες για τους πολίτες της χώρας, στους επόμενους μήνες.

Φέτος ο Πρωθυπουργός έλεγε πάλι σε συνέντευξη του στη Bild, πως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν στην Ελλάδα ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Και να που έκανε και πάλι λάθος.

Και τώρα η Μύκονος πληρώνει τα σπασμένα λανθασμένων αποφάσεων. Την πληρώνουν οι καταστηματάρχες, οι εργαζόμενοι, οι τουρίστες. Το λουκέτο της Μυκόνου έφερε αναστάτωση στα ταξιδιωτικά γραφεία, sites, ακόμα και διπλωματικές αρχές όλου του κόσμου. Και είναι πολύ πιθανό να πάρουν σειρά και άλλα νησιά που βρίσκονται στο κόκκινο.

Κάποιος μπορεί να πει πως αξίζουν μπράβο στην κυβέρνηση γιατί αδιαφόρησε για το πολιτικό κόστος. Όμως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον έλεγχο της πανδημίας, είναι ήδη πολύ σκληρά και αυστηρότερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, αφού φτάνει στο σημείο να διχάζει τον κόσμο και να καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα.

Και παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να αποφύγει το τουριστικό φιάσκο στην περίπτωση της Μυκόνου.

Άρα, η στρατηγική τους, μπάζει νερά…