Η Ρωσία έκανε jamming στο δορυφόρο Sentinel της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος;

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία προκάλεσε ηλεκτρονικές παρεμβολές στον δορυφόρο απεικόνισης ραντάρ Sentinel-1 της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, αναφέρει το defence-blog.com.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Ιουλίου, ανέφεραν ότι ο δορυφόρος Sentinel-1 της EAS υπέστη επανειλημμένα ηλεκτρονικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια σάρωσης περιοχών στη νότια περιοχή του Ροστόφ της χώρας κοντά στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι πρόσφατες παρεμβολές που καταγράφηκαν από τον δορυφόρο με C-band SAR (Synthetic Aperture Radar) είναι από τις ισχυρότερες που έχουν εντοπιστεί ποτέ και έχουν ένα μοναδικό μοτίβο.

Υποτίθεται ότι η Ρωσία δοκιμάζει έναν νέο τύπο ηλεκτρονικού συστήματος πολέμου.

Σύμφωνα με ένα tweet από την κοινότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «open source intelligence», το μάλλον μοναδικό μοτίβο, η δύναμη και οι παρεμβολές που επηρεάζουν έντονα και οι δύο πόλωση του Sentinel-1 υποδηλώνουν κάτι μάλλον διαφορετικό από οποιοδήποτε προηγούμενο στοιχείο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η περιοχή κοντά στο Ροστόφ Ον Ντον είναι γεμάτη στρατιωτική δραστηριότητα και κατά μήκος μιας διαδρομής παρεμβολών από άλλους δορυφόρους C-SAR, σήματα όλων των ειδών είναι κοινά εκεί, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail