Εκατοντάδες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές θέρισαν δεκάδες καλόπαιδα του ISIS

Freepen.gr - Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περισσότερες από 800 αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική περιοχή της Συρίας τις τελευταίες 30 ημέρες, ανέφερε στις 30 Ιουλίου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές στόχευαν σε κρησφύγετο πυρήνων ISIS στις ερήμους του Χομς, του Ντέιρ Έζορ καθώς και στο τρίγωνο Χαμά-Χαλέπι-Ράκα. Η τρομοκρατική ομάδα ήταν πολύ ενεργή σε αυτές τις περιοχές.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης με έδρα το Λονδίνο, τουλάχιστον 16 τρομοκράτες του ISIS σκοτώθηκαν και 19 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ασκούν κάποια σοβαρή πίεση στους πυρήνες του ISIS στην κεντρική περιοχή. Ωστόσο, οι τρομοκράτες εξακολουθούν να πραγματοποιούν μεγάλες επιθέσεις κατά καιρούς.

Στις 28 Ιουλίου, εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Συριακού Αραβικού Στρατού (ΣΑΑ) και των συμμάχων του στη δυτική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ. Επτά Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ απέκρουαν την επίθεση. Τουλάχιστον πέντε τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν.

Η εξέγερση του ISIS στην κεντρική Συρία πιθανότατα δεν θα τερματιστεί σύντομα. Παρ 'όλα αυτά, η τρομοκρατική ομάδα δεν είναι πλέον σε θέση να απειλήσει αστικά κέντρα ή στρατηγικούς δρόμους στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail