Μόσχα: Το ISIS μεταφέρει τρομοκράτες από τη Λιβύη και τη Συρία στο Αφγανιστάν

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού αποκάλυψε την Τετάρτη, ότι το «ISIS» έχει αρχίσει να μεταφέρει τους πράκτορες και τους μαχητές του από τη Συρία και τη Λιβύη στο Αφγανιστάν.

Ο Σοϊγκού επεσήμανε ότι η κλιμάκωση της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Αφγανιστάν ήρθε ως αποτέλεσμα της αμερικανικής αποχώρησης, αφήνοντας χώρο για αυτό που αποκάλεσε «τρομοκρατικά στοιχεία», αναφέρει το en.218tv.net.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία προειδοποίησε ότι οι Ταλιμπάν ξεπέρασαν τα «σύνορα» κατά τη γρήγορη επέκτασή τους στο έδαφος του Αφγανιστάν, γεγονός που τον έφερε σε άμεση επαφή με τα ρωσικά συμφέροντα μετά τον έλεγχο του κινήματος σε περιοχές κοντά στα σύνορα μεταξύ Αφγανιστάν και πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

Ενώ η Κίνα επιβεβαίωσε πως είχε συναντηθεί με αξιωματούχους των Ταλιμπάν, τους οποίους έστειλε το κίνημα για να διαπραγματευτεί με την κινεζική κυβέρνηση, αφού οι Ταλιμπάν επέβαλαν τον έλεγχο σε δεκάδες τοποθεσίες στο Αφγανιστάν.

Μια αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν επισκέφθηκε τη Μόσχα στις 8 και 9 Ιουλίου και συναντήθηκε με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου στο Αφγανιστάν, Ζαμίρ Καμπούλοφ, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής του Δεύτερου Τμήματος Ασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail