Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα αεράμυνας α λα Iron Dome για τη Νότια Κορέα

Freepen.gr - Στις 28 Ιουνίου, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια (2,89 τρισεκατομμύρια γουόν) για την ανάπτυξη ενός αυτόχθονου συστήματος αεροπορικής άμυνας για να παρακολουθεί το πυροβολικό μακράς εμβέλειας της Βόρειας Κορέας.

Όχι ότι κινδυνεύει, αλλά θα ήθελε να προετοιμαστεί για την πιθανή περίσταση, υπογραμμίζει το southfront.org.

Μια επιτροπή υπό την προεδρία του υπουργού Άμυνας Σουχ Γουόκ ενέκρινε το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στο 2035, ανέφερε σε δήλωση η Διοίκηση Προγράμματος Απόκτησης Άμυνας (DAPA - Defence Acquisition Program Administration).

    «Μέσω αυτού του έργου, αναμένεται ότι θα ενισχυθεί η ικανότητα αντιμετώπισης της απειλής του εχθρικού πυροβολικού μακράς εμβέλειας, καθώς και η διασφάλιση της εγχώριας τεχνολογίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας», ανέφερε.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι ενώ τα υπάρχοντα όπλα, όπως τα πυραυλικά συστήματα Patriot και THAAD, έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, το νέο σύστημα στοχεύει στην προστασία από πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν σχολιάζει τη στρατιωτική της ανάπτυξη, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα από τα 13.600 όπλα της Βόρειας Κορέας και οι πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων βρίσκονται κοντά στα σύνορα, περίπου 40 χλμ. από τη Σεούλ.

 «Το έργο έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ένα σύστημα αναχαιτιστή με τις δικές μας τεχνολογίες για να ενισχύσει τις δυνατότητές μας να αντιμετωπίσουμε τις απειλές πυροβολικού μακράς εμβέλειας των εχθρών, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τις βασικές εγκαταστάσεις, τις στρατιωτικές υποδομές και τις υποδομές ασφαλείας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Είναι ένα παρόμοιο σύστημα με τον ισραηλινό Σίδηρο Θόλο, και εκτός από όπλα πυροβολικού, θα μπορεί να παρακολουθεί πυραύλους μικρού βεληνεκούς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Εκτός από το νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας, η επιτροπή προώθησης του αμυντικού έργου της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επίσης σχέδιο 370 δισεκατομμυρίων γουόν (327 εκατομμύρια δολάρια) για την αναβάθμιση των μαχητών F-35A «μέσω ενός προγράμματος στρατιωτικής ξένων στρατιωτικών (FMS) government-to-government με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ θα αναβαθμίσουν τον στόλο των 40 F-35A της χώρας έως το 2030, έγραψε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Άλλα 1,28 τρισεκατομμύρια γουόν (1,13 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν διατεθεί για την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος επιτήρησης κάθετης απογείωσης και προσγείωσης έως το 2033.

Επιπρόσθετα, 1,30 τρισεκατομμύρια γουόν (1,15 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν διατεθεί για να αγοράσουν τον αντικαταστάτη των γηρεσμένων CH-47 Chinook έως το 2032.

Η στρατιωτικοποίηση συνεχίζεται με πλήρη δύναμη, και διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ λαμβάνουν χώρα παρά την αντίθεση της Πιονγκγιάνγκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail