Πολιτικοί σε ρόλο γιατρών, γιατροί τηλεαστέρες, δημοσιογράφοι εξουσιαστές και ιεράρχες influencers

DiggityMarketing / pixabay
Εδώ και περίπου 20 μήνες φαίνεται πως ζούμε σε μία κατάσταση ανωμαλίας. Αυτό συμβαίνει γιατί εκτός των αντικειμενικών δυσκολιών, βασικοί συντελεστές αλλά και αρμόδιοι εκτελούν άλλο ρόλο από αυτόν που πραγματικά έχουν αναλάβει. Είναι προφανές ότι έχει επέλθει μία σύγχυση είτε αυτή είναι σκόπιμη είτε όχι.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι πολιτικοί αντί να ασκούν τα καθήκοντά τους εμφανίζονται ως ειδικοί επί παντός επιστητού σε θέματα πανδημίας. Προσέξτε δεν εννοούμε ότι δεν πρέπει να έχουν άποψη αλλά αναφερόμαστε στο ύφος της αυθεντίας την οποία εκφράζουν για τα θέματα στα οποία τοποθετούνται. Οι πολιτικοί μας λοιπόν είναι αρμόδιοι να μας πουν για την καταλληλότητα ή όχι της μάσκας, για τα εμβόλια και τις παρενέργειες τους, τις θεραπείες και οτιδήποτε άλλο σχετικό με την ιατρική.

Οι ειδικοί, ακόμη και άσχετοι με την ιατρικοί, πάλι έχουν αναλάβει ένα ρόλο τηλεαστέρων. Βλέπουμε καθηγητές οι οποίοι αντί να βρίσκονται στο εργαστήριο τους και να ερευνούν, κοσμούν τηλεοπτικά παράθυρα η βρίσκονται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μιας ραδιοφωνικής εκπομπής ξεφεύγοντας πολλές φορές από τα όρια της επιστήμης τους και φερόμενοι με ένα τέτοιον τρόπο που μας θυμίζουν κάποιους άλλους επιστήμονες μιας άλλης εποχής σε μία συγκεκριμένη χώρα της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Οι δημοσιογράφοι αντί να παρουσιάζουν την πραγματικότητα, να θέτουν τα ερωτήματα και ναι ως άνθρωποι που είναι και αυτοί να εκφράζουν την άποψή τους μέχρι ενός ορίου, έχουν καθίσει στο κεφάλι μας ως άλλοι εξουσιαστές παρουσιάζοντας πολλές φορές τα γεγονότα πολύ διαφορετικά από ότι είναι στην πραγματικότητα και μπερδεύοντας καταστάσεις για να δημιουργήσουν σύγχυση. Μου έκανε εντύπωση ένα πρόσφατο τηλεπαράθυρο όπου η δημοσιογράφος ενέκρινε μέσω των μορφασμών και των στιγμιαίων εκφράσεων της αυτά που έλεγε ο καλεσμένος καθηγητής λες και τον εξέταζε.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την εκκλησία η οποία μολονότι χτυπήθηκε και ταπεινώθηκε όσο κάνεις όλο αυτό το διάστημα δεχόμενη χτυπήματα κάτω από τη μέση, έρχεται μέσα σε άδειους ναούς με Ιεράρχες σε ρόλο influencers για να επηρεάσει το χριστεπώνυμο πλήθος σύμφωνα με τις κυβερνητικές επιταγές. Συστήνει υπακοή σε εκείνους τους ειδικούς (διότι υπάρχουν και άλλοι) που αμφισβητούν την καρδιά της, τη Θεία Ευχαριστία.

Ίσως τελικά μία καλή αρχή σε αυτόν τον τόπο θα ήταν να ξεχωρίσουμε τις θέσεις, τους ρόλους και τις αρμοδιότητες του καθενός καθώς επίσης τα όριά του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail