Ο τουρκικός στρατός θα αναπτύξει πυραύλους Hisar για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας

A screengrab from the video showing the Hisar O+ air defense system's test firing, July 10, 2021. (DHA Photo)
Freepen.gr - Το σύστημα πυραύλων αεροπορικής άμυνας της Τουρκίας Hisar A + έχει παραδοθεί με όλα τα στοιχεία του και το σύστημα Hisar O + έχει φτάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής, σύμφωνα με τον  Ismail Demir, πρόεδρο της Προεδρίας των Βιομηχανιών Άμυνας (SSB).

Ο Demir μοιράστηκε ένα βίντεο ενός πυραύλου Hisar O+ που καταστρέφει έναν στόχο υψηλής ταχύτητας σε μεγάλη απόσταση και μεγάλο υψόμετρο.

Οι πύραυλοι Hisar είναι αμυντικά όπλα που αναπτύχθηκαν για την προστασία στρατιωτικών βάσεων, λιμένων, εγκαταστάσεων και στρατευμάτων από απειλές στον αέρα.

Συστατικά μέρη του συστήματος Hisar A+, όπως ραντάρ, χειρισμός και έλεγχος πυρός, έχουν κατασκευαστεί από την Aselsan, ενώ η Roketsan, ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος.

Η κεφαλή αναπτύχθηκε από το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Ερευνητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (TÜBITAK). Το σύστημα, το οποίο έχει απόδοση 360 μοιρών, μπορεί να ενεργοποιήσει και να πυροδοτήσει ταυτόχρονα κατά έξι στόχων.

Το σύστημα Hisar A+ έχει εμβέλεια 15 χιλιομέτρων (9,3 μίλια) ενώ το σύστημα Hisar O+ φτάνει τα 25 χιλιόμετρα.

Αυτά τα πυραυλικά συστήματα αναμένεται να είναι αποτελεσματικά κατά των εισβολών αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραύλων αέρος-εδάφους.

Όλα τα στοιχεία του συστήματος Hisar A+ παραδόθηκαν στις Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.

* με πληροφορίες από Daily Sabah

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail