Κούρδοι χωρικοί του Girê Spî: Καλύτερα να πεθαίνουμε στα σπίτια μας παρά να φύγουμε

Freepen.gr - Το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στα χωριά νότια του Girê Spî. Το τουρκικό κράτος, το οποίο στοχεύει συγκεκριμένα σε άμαχους οικισμούς, βομβαρδίζει την περιοχή με βαριά όπλα, στοχεύοντας στα χωριά Erîda, Qiz Elî, Kor Hesen, Evdiko και Kopirlik. Δεκάδες σπίτια, κήποι και γη καταστράφηκαν. Το τουρκικό κράτος θέλει να επεκτείνει την κατεχόμενη περιοχή εκκενώνοντας τα χωριά μέσω αυτών των επιθέσεων.

Επισημαίνοντας στο ANF ότι τα χωριά τους βομβαρδίζονται καθημερινά, οι χωρικοί του Bîr Zinar στο Girê Spî δήλωσαν ότι γνώριζαν τον σκοπό του τουρκικού κράτους και προτιμούν να πεθάνουν στα σπίτια τους αντί να φύγουν. 


Ένας από τους χωρικούς, ο Xelîl Derwêş, είπε: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στα σπίτια μας λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους. Η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων και η δολοφονία παιδιών δεν είναι κάτι που ανήκει στην έννοια της ανθρωπότητας. Κάθε φορά που υπάρχει επίθεση, δεν ξέρουμε τι θα στοχεύσει. Ζώα, γη, σπίτια. Στόχος του Ερντογάν είναι να μας τρομάξει να φύγουμε από τα εδάφη μας, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Είναι απλώς εισβολείς. Υποτίθεται ότι, η Ρωσία θα ερχόταν εδώ για να εξασφαλίσει την κατάπαυση του πυρός, αλλά παρακολουθεί τις επιθέσεις. Η Ρωσία παρακολουθεί μόνο τον δρόμο M4 μεταξύ Ain Issa και Til Temir. Εκτός από αυτό, δεν έχει κάνει τίποτα. Κάθε μέρα, το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι παραβιάζουν τη συμφωνία, αλλά η Ρωσία παρακολουθεί απλώς».

Η Yadê Selvi, η οποία δήλωσε ότι το σπίτι της καταστράφηκε πλήρως, μοιράστηκε τα εξής: «Λόγω των επιθέσεων του τουρκικού κράτους και των μισθοφόρων του, το σπίτι μου καταστράφηκε. Δεν έχω καμία γη. Εάν είναι απαραίτητο, θα πεθάνω μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι μου, αλλά δε θα πάω πουθενά. Πού μπορώ να πάω ούτως ή άλλως; Έχουμε μέρος για να πάμε τώρα;".

Η Fatma Zinar δήλωσε επίσης ότι δέχονται επίθεση από τα ανατολικά κάθε μέρα και είπε: «Τα παιδιά μας πέθαναν. Τα σπίτια και η γη μας λεηλατούνται. Όλα τα ζώα μας έχουν φύγει, δεν έχουμε τίποτα άλλο. Ο Ερντογάν κατέλαβε Girê Spî, Serêkaniyê και Afrin. Δεν είναι ακόμα ικανοποιημένος, συνεχίζει την εισβολή και τις επιθέσεις του».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail