Στα χέρια των ξένων funds ένα στα τρία δάνεια!

Όλα πάνε μια χαρά στη χώρα μας…

-Στα 155 δισ. ευρώ τα δάνεια, από τα οποία τα 43 δισ. ευρώ είναι σε ξένα χέρια!
-Στα 100 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος!

Από: paron.gr

Έτσι όπως αρμενίζει η χώρα μας, τι έχει απομείνει σε χέρια ελληνικά;
Είναι το αυτονόητο ερώτημα που προκύπτει, ποιος ελέγχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ την Ελλάδα, την πατρίδα μας;

Η νέα… βόμβα έσκασε προχθές: Ένα στα τρία δάνεια που οφείλουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ΗΔΗ σε ξένα χέρια, σε funds! Και μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους θα ελέγχουν το 50% του συνολικού ιδιωτικού χρέους.

Τα τραπεζικά δάνεια, εξυπηρετούμενα και μη, το πρώτο τρίμηνο του έτους είχαν φτάσει στα 155 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 43 δισ. ευρώ έχουν ήδη περάσει σε ξένα χέρια και μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσό θα έχει εκτιναχθεί στα 70 δισ. ευρώ και τα funds θα έχουν τη δυνατότητα να «επηρεάζουν» (και να εκβιάζουν) την ελληνική οικονομία. Με «όπλο» την αξιοποίηση των κρατικών εγγυήσεων.

Την αύξηση των υπό διαχείριση δανείων που περνούν σε funds σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της τιτλοποίησης του «Frontier», ύψους 6 δισ. ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα, των «Sunrise 1» και «2», ύψους 14 δισ. ευρώ, από την Τράπεζα Πειραιώς, και του «Mexico» από τη Eurobank, ενώ μέσα στο 2022 η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα έχουν δρομολογήσει νέες πωλήσεις και τιτλοποιήσεις συνολικής αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, παρά τις μεταβιβάσεις μεγάλων χαρτοφυλακίων «κόκκινων» δανείων, το ιδιωτικό χρέος παραμένει υψηλό, στα 100 δισ. ευρώ. Απλώς αλλάζει χέρια!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail