Τουρκικά F-16 στην Πολωνία για εναέριες περιπολίες στη Βαλτική!

Freepen.gr - Τέσσερα F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας έφτασαν στην Πολωνία την Τρίτη στα πλαίσια των αεροπορικών περιπολιών του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής.

Τα αεροσκάφη θα αναπτυχθεί παράλληλα με ένα απόσπασμα 80 ανδρών στην αεροπορική βάση Malbork στη βόρεια Πολωνία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, ανέφερε το ΝΑΤΟ σε δήλωση. Ισπανικά και ιταλικά μαχητικά αεροσκάφη θα εδρεύουν επίσης στη Λιθουανία και την Εσθονία στο πλαίσιο της αποστολής.

Η ανάπτυξη απέδειξε την «αλληλεγγύη και συνοχή» μεταξύ των μελών, ανέφερε το ΝΑΤΟ.

Παρά την ιδιαίτερη τροπή που έχουν λάβει οι σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ, η Αγκυρα προσπάθησε να επεκτείνει τη συνεργασία με την Ατλαντική Συμμαχία σε άλλους τομείς.

Αξίζει να σημειώθει πως η Πολωνία αγόρασε 24 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη T-B2 τον Μάιο, αφού η τεχνολογία αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία σε ζώνες συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας και της Λιβύης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail