Ιδιωτική εταιρεία χτίζει πανίσχυρο στόλο με F-16: Μεγάλο ντιλ με την Ολλανδία που τα αποσύρει

Freepen.gr - Η ολλανδική κυβέρνηση έχει συνάψει σύμβαση για την πώληση 12 αεροσκαφών F-16 που ανήκουν στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Ολλανδίας (RNAF) σε μια ιδιωτική αμερικανική εταιρεία, την Draken International, καθώς ανοίγει δρόμο για τα αεροσκάφη F-35, τα οποία εντάσσονται σταδιακά στη δύναμη της χώρας.

Η Draken International προσφέρει συμβατική αεροπορική υποστήριξη σε αεροπορικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Η εταιρεία αγόρασε νωρίτερα F-16 Fighting Falcons που αποσύρθηκαν από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Τα RNAF F-16 αναμένεται να αποσυρθούν από την υπηρεσία κατά τη διάρκεια του 2022. Το συμβόλαιο περιέχει την επιλογή για περαιτέρω πώληση 28 F-16, από τα 48 F-16 που βρίσκονται στο απόθεμα της RNAF.

Αυτά τα Fighting Falcons αναμένεται να αποσυρθούν σε παρτίδες μέχρι το τέλος του 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail