«Φοβάται κάτι» ο Φάουτσι για την προέλευση του Covid-19;

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Οχάιο Τζιμ Τζόρταν, ισχυρίστηκε ότι ο Δρ Φάουτσι δεν είναι πρόθυμος να εμφανιστεί δημόσια και να μιλήσει για την πανδημία του κορωνοϊού μετά την κυκλοφορία των e-mail του και αυτό προκαλεί ερωτήματα και καχυποψία.

Από: simerini.sigmalive.com

Η συζήτηση για την προέλευση του κορωνοϊού δεν έχει κοπάσει καθόλου στις ΗΠΑ. Το αντίθετο, συνεχίζουν να αυξάνονται τα ερωτήματα και στον χορό μπαίνουν περισσότεροι πολιτικοί οι οποίοι είναι δύσπιστοι για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Η απάντηση για το αν ο κορωνοϊός μπορεί να ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου πειραματισμού είναι για αυτούς πολύ σημαντική παράμετρος στο να κρίνουν τις προθέσεις αυτών που προτείνουν τα μέτρα, όπως του Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), Δρ Άνθονυ Φάουτσι.

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Οχάιο Τζιμ Τζόρταν, ισχυρίστηκε ότι ο Δρ Φάουτσι δεν είναι πρόθυμος να εμφανιστεί δημόσια και να μιλήσει για την πανδημία του κορωνοϊού μετά την κυκλοφορία των e-mail του και αυτό προκαλεί ερωτήματα και καχυποψία. 


Σε παρουσίασή του στη βουλή που δημοσιεύει το «The Hill», ο Τζόρνταν αναλύει με χρονική σειρά τα e-mail του Φάουτσι και των συνεργατών του και αναφέρει πως υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα τόσο για την προέλευση του ιού, όσο και για το τι έπραξαν τις κρίσιμες ώρες ο Φάουτσι και οι συνεργάτες του.

Μιλώντας στο «Newsmax», ο Τζόρταντ είπε πως ο Φάουτσι «φοβάται κάτι» καθώς αρνήθηκε τη πρόσκληση για παρουσία ενώπιων επιτροπής της βουλής για την προέλευση του κορωνοϊού.

Όπως συμβαίνει και με άλλες προσωπικές των ρεπουμπλικάνων, ο Τζόρταντ επέκρινε τον Φάουτσι μετά την κυκλοφορία χιλιάδων μηνυμάτων του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, που δημοσιεύθηκαν ως μέρος της διαδικασίας Freedom of Information Act, μετά από αίτηση διάφορων μέσων ενημέρωσης.

Ο Φάουτσι, σύμφωνα με το «Newsweek», αποτελεί στόχο κριτικής από τους ρεπουμπλικάνους καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας και έχει κατηγορηθεί ότι γνώριζε ότι ο ιός μπορούσε να έχει κατασκευαστεί και να διαρρεύσει από εργαστήριο στην Γουχάν της Κίνας, πριν καν παραδεχθεί δημόσια αυτή την πιθανότητα.

Οι ισχυρισμοί περιστρέφονται γύρω από ένα e-mail που έστειλε ο Φάουτσι στις 31 Ιανουαρίου 2020 στον Κρίστιαν Άντερσεν της Scripps Research, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο ιός «[δυνητικά] μοιάζει κατασκευασμένος».

«Για ενάμισι χρόνο, δεν θα μπορούσε να περάσει μια μέρα χωρίς να δείτε τον Δρ Φάουτσι στις ειδήσεις, ή στο πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας», ανέφερε ο Τζόρνταν, δίνοντας ως παράδειγμα τον τρόπο που τον παρουσίασε το περιοδικό ΤΙΜΕ.

jjoprd.JPG

«Αλλά τώρα, όταν ξαφνικά καταλαβαίνουμε ότι είχε ειδοποιηθεί ήδη από τις 31 Ιανουαρίου, στις 10:32μμ, όταν έλαβε ένα e-mail από ένα από τους νευρολόγους που λαμβάνει τα δολλάρια της φορολογίας μας, τον Δρ. Άντερσον, πήρε ένα e-mail από που έλεγε, κοίτα, "αυτός ο ιός μοιάζει κατασκευασμένος, δεν συμβαδίζει με την εξελικτική θεωρία"».

Ο βουλευτής προσθέτει: «Ο Δρ Φάουτσι ήταν ενήμερωος για αυτό το πράγμα που προερχόταν από το εργαστήριο και ήταν κατασκευασμένο. Και τι έκανε; Προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του και να κρύψει τις πληροφορίες από τον αμερικανικό λαό για περισσότερο από ένα χρόνο.»

«Αν είμαι λάθος, γιατί ο Δρ Φάουτσι δεν ήρθε να απαντήσει τις ερωτήσεις μας, είναι διότι φοβάται κάτι», είπε ο Τζόρνταν.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί που περιβάλλουν τον Φάουτσι θα πρέπει να "εκνευρίσουν κάθε Αμερικανό" καθώς η αντίδραση των ΗΠΑ στην πανδημία, υπό τις οδηγίες του Φάουτσι και άλλων ειδικών, είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων, μερικές εκ των οποίων δεν άνοιξαν ποτέ ξανά.

«Ήταν ο Δρ Φάουτσι ο καταλύτης για όλα αυτά. Ήταν ο εκπρόσωπος για όλα αυτά, αυτή τη νοοτροπία. Και όμως, δεν έχει την ευγένεια να έρθει σήμερα και να μας μιλήσει για κάτι το οποίο σε εμένα μοιάζει με συγκάλυση», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής.

Το 2012, ο Άντονυ Φάουτσι έγραφε για τα πειράματα «Gain-of-Function» με ιούς πως η έρευνα γύρω από αυτούς αξίζει το ρίσκο να γίνει και πανδημία. Για χρόνια υπήρξε αμερικανική χρηματοδότηση των πειραμάτων στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Ένας από τους παραλήπτες αυτής της χρηματοδότησης έγραψε στον Φάουτσι στις αρχές της πανδημίας: «Θέλω απλά να σου πω ενα προσωπικό ευχαριστώ εκ μέρους του προσωπικού και των συνεργατών μας που στάθηκες στο ύψος σου δημόσια και δήλωσες πως τα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν την φυσική προέλευση του Covid-19 από την πορεία από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο και όχι διαρροή από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.»

Οι πειραματισμοί δημιουργίας χιμερικών ιών με την μέθοδο του «Gain-of-Function» χρονολογούνται εδώ και κάποια χρόνια. Τέτοια πειράματα συνέβαιναν και στις ΗΠΑ μέχρι που καταργήθηκαν λόγω των εφιαλτικών προοπτικών τους. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τέτοια έρευνα φαίνεται να συνέχισε να λαμβάνει χώρα στο κινεζικό Ινστιτούτο, που δεν βρισκόταν σε αμερικανικό έδαφος, όμως λάμβανε την αμερικανική χρηματοδότηση.

Αν και κατά την εξέτασή του από τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Rand Paul ο Άντονυ Φάουτσι αρνήθηκε πως γίνονται πειράματα «Gain-of-Function» σε ιούς, αυστραλιανές πηγές αποκαλύπτουν πως ο ίδιος ήταν υπέρμαχος τέτοιων ερευνών, ακόμη και με το ρίσκο να προκαλέσουν πανδημία!

Επιμένει για εμβολιασμό ο Φάουτσι

Από την άλλη, σε πρόσφατες δηλώσεις του, και τονίζοντας ότι η επιστήμη είναι σαφής, ο Φάουτσι είπε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας ενός ατόμου από τον ιό και τις παραλλαγές είναι να είναι να είναι πλήρως εμβολιασμένο. «Λειτουργεί. Είναι δωρεάν. Είναι ασφαλές. Είναι εύκολο. Και είναι βολικό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πλήρη έγκριση των εμβολίων COVID-19 από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας υγείας των ΗΠΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι θα επιτευχθεί σύντομα, προσθέτοντας ότι «θα ήταν πραγματικά μια πιο ασυνήθιστη κατάσταση να μην δούμε αυτό να έχει πλήρη έγκριση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail