Covid-19 και Tsipras-22

Μεγάλη αστοχία της κυβέρνησης, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο διχασμός των πολιτών σε «εμβολιαστές» και «αντιεμβολιαστές».

Από: zougla.gr - Μάκης Τριανταφυλλόπουλος 

Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη μέρα της εμφάνισης του κορωνοϊού δημιουργήθηκε μια σύγχυση εξαιτίας της άγνοιας που επικρατούσε κυρίως στον επιστημονικό κόσμο.

Πρώτος «δράστης», ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε τον ιό μη μεταδοτικό, ακίνδυνο και μη θανατηφόρο. Το ίδιο αναγκάστηκε να υποστηρίξει και ο Τσιόδρας, με αποτέλεσμα, όταν τα κρούσματα της πανδημίας άρχισαν να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, να τα πάρουν πίσω όλα αυτά και να αρχίσει η social αμφισβήτηση.

Αμέσως μετά ξεκίνησε το σίριαλ «βάλτε-βγάλτε τις μάσκες», το οποίο πυροδότησε νέα σενάρια και φυσικά τα επαναλαμβανόμενα lockdown, με αποτέλεσμα η καχυποψία από τη μία πλευρά και η οικονομική ζημιά από την άλλη να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό συνωμοτικό μείγμα.

Οι κυβερνήσεις πολιτισμένων κρατών δεν εκμεταλλεύονται μία πανδημία σεβόμενες πάνω απ’ όλα την υγεία των πολιτών. Προσπαθούν με επιχειρήματα να τους πείσουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Δεν καταφεύγουν στην καταστολή και τον εκφοβισμό, αλλά στον διάλογο και τη σωστή ενημέρωση. Δεν μετατρέπουν μία πανδημία σε εργαλείο προεκλογικό για να εμφανίσουν τις επιλογές τους ως κυβερνητική επιτυχία κατόπιν εορτής… Θέλω να πω με λίγα λόγια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί τον αναγκαστικό εμβολιασμό ως εργαλείο προεκλογικό στοχεύοντας τη λήξη της πανδημίας να την εξαργυρώσει ως επιτυχία της.

Η κατάληξη φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνήθως ολέθρια για όποιον το επιχειρεί και τα αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.

Κανένας Ευρωπαίος ηγέτης, καμία πολιτισμένη χώρα, καμία κυβέρνηση δεν υποχρεώνει τους πολίτες της να εμβολιαστούν με κατασταλτικό τρόπο, εκβιασμούς στο εργασιακό περιβάλλον, απειλές και διάφορες άλλες συναφείς μεθόδους. Ήδη από την 1η Ιουλίου υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε κοινωνική, οικονομική και πολιτική διάκριση εις βάρος των πολιτών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Στην Ελλάδα οι μισοί και πλέον Έλληνες δεν εμβολιάζονται, όπως και στις υπόλοιπες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Εδώ κοντεύουν να καταργήσουν και τους βασικούς νόμους της ιατρικής και της βιολογίας. Φωνάζουν για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα. Σε λίγο θα την πληρώσει και η ΦΑΓΕ με τα γιαούρτια και τα γάλατά της… Μα είναι γνωστό ότι κάθε μετάλλαξη καθιστά τον ιό ηπιότερο και λιγότερο θανατηφόρο. Γιατί τόση σπουδή και τόσες πολεμικές;

Ο ιός καθίσταται από μόνος του ηπιότερος για να μη σκοτώνει το υποκείμενο και να μπορεί να επιβιώσει. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, η ισπανική γρίπη θα είχε αφανίσει τον πληθυσμό του πλανήτη.

Φυσικά οι ηγέτες έχουν δίκιο να ανησυχούν. Μία από τις πιο επικίνδυνες επιπτώσεις της πανδημίας είναι εκείνη της κατάρρευσης της οικονομίας. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται και το δικό τους τέλος, για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη εμβόλιο. Η Pfizer σηκώνει τα χέρια ψηλά σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε τι να οικονομήσει από χίλιους ηγέτες σε όλο τον κόσμο;

Λογικό, λοιπόν, μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας να μην επιθυμεί να συμμετάσχει στο πειραματικό στάδιο εμβολίων, τις επιπτώσεις των οποίων -βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες- δεν τις γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους.

Λογικό όσοι συνάνθρωποί μας έχουν υποκείμενα νοσήματα να καταφεύγουν στον εμβολιασμό με τη λογική «το μη χείρον βέλτιστον». Αυτό όμως το αποφασίζουν ο ίδιος ο άνθρωπος και ο οικογενειακός γιατρός του και όχι ο Μητσοτάκης.

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε ιατρικά δεδομένα, κυτταρική μνήμη κ.λπ., σε σχέση με τους κορωνοϊούς, αλλά δεν θα το κάνω για να μην αισθανθεί κάποιος ότι μπαίνω στα χωράφια του. Νόσησα από MERS πριν από μερικά χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, η θνητότητα είναι 36% σε σχέση με το 0,65% του σημερινού και, παρά το γεγονός ότι άργησε να γίνει αντιληπτό, σώθηκα επειδή οι γιατροί που με παρακολουθούσαν γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν. Βέβαια ο συγκεκριμένος κορωνοϊός δεν έχει τη μεταδοτικότητα του σημερινού -ευτυχώς-, διαφορετικά θα τη βγάζαμε σε καταφύγια.

Σταματήστε, λοιπόν, τις πολιτικές ανοησίες γιατί απευθύνεστε όχι μόνον σε όρνια αλλά και σε νοήμονες πολίτες. Μη διχάζετε τους ανθρώπους. Θα αποδοκιμάσουν τις μεθόδους σας -ακόμα και εάν είναι καλοπροαίρετες- επειδή είναι βλακώδεις.

Υπάρχει κίνδυνος εμείς να σωθούμε από τον εφιάλτη του ιού και εσείς να ξαναδείτε τον εφιάλτη του Τσίπρα και τότε δεν σας σώζει τίποτα. Πιστέψτε με…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail