Σκοτώνουν το λιανεμπόριο το φθινόπωρο; Click away για τους ανεμβολίαστους εξετάζει η κυβέρνηση!

Μετά την ψυχαγωγία και την εστίαση, μόνο για εμβολιασμένους φαίνεται πως θα λειτουργεί προσεχώς και το λιανεμπόριο. Υπό διαμόρφωση το πλαίσιο στο υπουργείο Ανάπτυξης, με τους εμπόρους πάντως να αγωνιούν, καθώς -αυτή τη στιγμή τουλάχιστον- ένας στους δύο καταναλωτές είναι ανεμβολίαστος.

Επαναφορά του click away για τους ανεμβολιασμούς εξετάζει το υπουργείο ανάπτυξης θέλοντας να φέρει το μοντέλο της εστίασης και στο λιανεμπόριο. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι πόρτες των καταστημάτων από τις αρχές του φθινοπώρου θα ανοίγουν μόνο σε όσους φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Ωστόσο επαγγελματίες και πελάτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Έμποροι προβλέπουν πτώση του τζίρου κατά 50% αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πως ένας στους δύο πελάτες τους που δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από το κατάστημα θα δυσκολεύεται να ψωνίσει ή δεν θα προχωρήσει σε αγορές.

Επίσης σημειώνουν ότι δεν μπορούν να ελέγχουν τους πελάτες στην πόρτα και να τσακώνονται μαζί τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail