Οι ξένες χώρες βλέπουν το υπερσύγχρονο μαχητικό της Ρωσίας Checkmate

Sergei Fadeichev/TASS
Freepen.gr - Χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το τελευταίο ρωσικό μονοκινητήριο μαχητικό αεροσκάφος Checkmate που παρουσιάστηκε στη διεθνή αεροπορική έκθεση MAKS-2021, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της United Aircraft Corporation (μέρος της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec) Yuri Slyusar στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda την Παρασκευή.

"Οι συνεργάτες μας από τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική έδειξαν ενδιαφέρον για το νέο μαχητικό [Checkmate] στην αεροπορική έκθεση MAKS", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Το νέο μαχητικό της Ρωσίας ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στην κατασκευή στρατιωτικών αεροσκαφών, τόνισε.

"Το αεροπλάνο μπορεί να προσαρμοστεί καθώς διαθέτει ανοιχτή αρχιτεκτονική, η οποία βοηθά στην τοποθέτηση εξοπλισμού διαφορετικών παραγωγών σε αυτό. Το αεροσκάφος σχεδιάστηκε από την αρχή για να χρησιμοποιήσει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των όπλων που εκτοξεύονται από τον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών εξοπλισμών", δήλωσε ο επικεφαλής της United Aircraft Corporation.

Η μη επανδρωμένη τροποποίηση του Checkmate θα είναι δημοφιλής στους πελάτες, είπε.

«Πιστεύουμε ότι [η μη επανδρωμένη έκδοση του μαχητικού Checkmate] θα είναι δημοφιλής μεταξύ των πελατών, διότι θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και την επιβίωση του συστήματος μάχης σε όλες τις πλευρές και θα δώσει την ευκαιρία χρήσης νέων μεθόδων τακτικής», δήλωσε ο Slyusar.

Το νέο ελαφρύ μαχητικό τακτικής της Ρωσίας

Η ρωσική κρατική τεχνολογική εταιρεία Rostec αποκάλυψε το τελευταίο εγχώριο μαχητικό μονού κινητήρα με το όνομα Checkmate στη διεθνή αεροπορική έκθεση MAKS-2021 που πραγματοποιήθηκε στην προαστιακή πόλη Zhukovsky έξω από τη Μόσχα στις 20-25 Ιουλίου. Το νέο αεροπλάνο που δημιουργήθηκε από τη Rostec, είναι παράγωγο του μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57.

Το νέο μονοκινητήριο μαχητικό βασίζεται στην τεχνολογία stealth και είναι εφοδιασμένο με εσωτερική θήκη για οπλισμό αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας. Το μαχητικό θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο άνω των 7 τόνων και θα μπορεί να χτυπήσει έως και έξι στόχους τη φορά.

Το μαχητικό Checkmate θα μπορεί να πετάξει με 1,8 Mach (1,8 φορές την ταχύτητα του ήχου) και θα έχει εμβέλεια λειτουργίας 3.000 km. Το νέο μαχητικό αναμένεται να κάνει την πρώτη του πτήση το 2023 και η Rostec σχεδιάζει να ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους το 2026.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail