Γιατί ο Ερντογάν θα ξαναρχίσει το περιφερειακό «bullying» το καλοκαίρι του 2022 - αναλυτής

free photo from maxpixel.net
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιθανότατα θα επαναλάβει την πολιτική εκφοβισμού των γειτόνων της χώρας το επόμενο έτος καθώς προετοιμάζεται για εκλογές το 2023, δήλωσε ο Μπουράκ Μπεκντίλ, αναλυτής και σχολιαστής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat (BESA).

Η απειλή για περισσότερες δυτικές κυρώσεις, η ταραγμένη οικονομία της Τουρκίας και η έναρξη της τουριστικής σεζόν ώθησαν τον Ερντογάν να συμφωνήσει εκεχειρία με γείτονες Ελλάδα και Κύπρο για τα εδαφικά δικαιώματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ανέφερε ο Μπεκντίλ την Τρίτη.

Θα είναι οι δυτικές κυρώσεις που θα καθορίσουν «πόσο ο Ερντογάν θα εξαπολύσει τον εσωτερικό ισλαμιστή σταυροφόρο του το 2022-2023», είπε.

"Ο Ερντογάν είπε ότι θα προωθήσει την προεκλογική του εκστρατεία το 2022. Είναι αρκετά προβλέψιμος ώστε να μπορούμε να περιμένουμε πως θα επιστρέψει στον εκφοβιστικό, επιθετικό εαυτό του όσον αφορά την περιφερειακή πολιτική για την παγίωση των συντηρητικών και εθνικιστικών ψήφων", δήλωσε ο Μπεκτίλ.

«Η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί μόνο μία από τις πολλές χώρες που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον συνήθη αντιδυτικό, φιλο-οθωμανικό, ρεβιζιονιστή Ερντογάν καθώς οι εντάσεις της εκστρατείας θα θερμανθούν το επόμενο έτος».

Ο Ερντογάν αποκαλεί νευρικά την προεδρική εκστρατεία του 2023 «μια υπαρξιακή επιλογή για την Τουρκία» αφού ο πληθωρισμός και τα επιτόκια αυξήθηκαν σχεδόν στο 20 τοις εκατό, η ανεργία δυσκολεύει πολλούς Τούρκους και εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω του κλειδώματος της πανδημίας, σημειώνει ο Μπεκντίλ.

«Φοβόταν, και εξακολουθεί να φοβάται, πως η αύξηση των επί του παρόντος ελαφρών κυρώσεων ΕΕ και ΗΠΑ ενδέχεται να επιδεινώσει την ασθένεια της Τουρκίας και τελικά να του κοστίσει τη θέση του», δήλωσε ο Μπεκτίλ. Θα υπάρξουν δυτικές κυρώσεις που θα αποφασίσουν την πορεία που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν τον επόμενο χρόνο, κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail