Ψευδοκράτος: Η ΕΕ δεν μπορεί να αποφασίσει για το μοντέλο λύσης για την Κύπρο

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πλέον αξιόπιστη στα μάτια των Τουρκοκυπρίων και δεν έχει τη σωστή προσέγγιση για να αποφασίσει για ένα μοντέλο λύσης για το νησί, ανέφερε την Τρίτη το Υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους.

Τα πρόσφατα σχόλια του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell, στα οποία απέρριψε μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο, είναι "πολύ ατυχή", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

"Αυτή η ατυχής δήλωση δείχνει πόσο απρόθυμη και προκατειλημμένη είναι η ΕΕ να κατανοήσει τα δίκαια αιτήματα και τις επιθυμίες των Τουρκοκυπρίων. Είναι κατανοητό ότι η Ένωση έχει οικοδομήσει το όραμά της για την Κύπρο, βάσει λανθασμένων εκτιμήσεων. Ως εκ τούτου, η ΕΕ δεν είναι θέση να αποφασίσει ποιο θα είναι το μοντέλο λύσης", ανέφερε η δήλωση.

Επαναλαμβάνοντας ότι «η ΕΕ έκανε ένα ιστορικό λάθος αποδεχόμενη μονομερώς την ελληνοκυπριακή διοίκηση ως μέλος της ΕΕ χωρίς να περιμένει συμφωνία για το Κυπριακό», το υπουργείο του ψευδοκράτους τόνισε ότι η ΕΕ επέλεξε την πλευρά της στο Κυπριακό με αυτό το μη αναστρέψιμο λάθος.

"Με την ακλόνητη υποστήριξη της πατρίδας της Τουρκίας, η ΤΔΒΚ θα διατηρήσει την αποφασιστική της στάση", πρόσθεσε η δήλωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail