Αλαλούμ από τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στην χώρα έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση καθώς  η ανοσία της αγέλης μοιάζει με άπιαστο όνειρο την στιγμή που  η μετάλλαξη «Δέλτα» εμφανίζεται να μπαίνει δυναμικά στις ζωές των πολιτών.


Μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου  λέγοντας ότι η διαχείριση  του θέματος δεν μπορεί να γίνεται μόνο  με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα -150 ευρώ στη νεολαία, εμβόλια στις παραλίες  -χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο προσέγγισης των αρνητών και όσων εμφανίζονται επιφυλακτικοί στον εμβολιασμό.  

Όπως επισημαίνουν μάλιστα η κυβέρνηση έχει απομακρυνθεί από την πολιτική της πειθούς με επιχειρήματα και στοιχεία γεγονός που απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους αρνητές από το να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη της ιστορίας.

Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ακόμα ότι τα 150 ευρώ  στους νέους δεν χρειάζονταν καθώς η ηλικία 18- 24 εμφανίζεται να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του εμβολιασμού τώρα που άνοιξε η πλατφόρμα, καθώς μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν υπήρχαν εμβόλια γι’ αυτή την ηλικία.

Ανησυχητική στασιμότητα υπάρχει στο ποσοστό των ηλικιωμένων – πάνω από 70– καθώς τα νούμερα δείχνουν ότι έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξης του 70 με 75 % ενώ σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά σε αυτές τις ηλικίες ξεπερνούν το 95 %.

Γι αυτό άλλωστε χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμo ζητώντας τους την συνδρομή της εκκλησίας . Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο υπάρχει στις ηλικίες 50-54 που εμφανίζονται να βρίσκονται  πολύ μακριά από το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Το γεγονός πάντως ότι χθες ανακοινώθηκε ότι εμβόλια θα γίνονται και στις παραλίες και λίγο αργότερα το Υπουργείο Υγείας το πήρε πίσω – λέγοντας ότι «στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση “Ελευθερία” σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ»-δείχνει ότι υπάρχει μια σύγχυση και ένα άγχος στα στελέχη της κυβέρνησης για το πώς θα προσεγγίσουν το θέμα.

Παράλληλα δείχνει ότι τα όσα λέγονται και γράφονται για το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Υγείας είναι απολύτως αληθή καθώς  ο κ.Θεμιστοκλέους που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού εξήγγειλε τον εμβολιασμό στις παραλίες ενώ λίγο αργότερα ο Βασίλης Κικίλιας το διέψευδε.

Την ίδια ώρα η ιστορία των προνομίων μοιάζει να με κακόγουστο αστείο καθώς ιδιαίτερα οι εστιάτορες δεν μπορούν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν .

Τα ερωτήματα που προκύπτουν γι αυτή την διαδικασία είναι πολλά. Ποιος θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού , τι θα γίνεται με τις οικογένειες – πως δηλαδή θα μπαίνουν τα παιδιά στο εστιατόριο και αν θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ- και τι ακριβώς θα γίνει με τους εργαζόμενους στην εστίαση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σκοπεύει μέχρι  και τις 15 Ιουλίου, -οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή των “διευκολύνσεων” – “κινήτρων να εξαπολύσει ένα επικοινωνιακό μπαράζ προκειμένου, καταρχήν να ενημερωθούν όλοι αναλυτικά για τη στρατηγική της κυβέρνησης, και να πειστούν για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων.

Αλλά και σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών , υπάρχει θέμα.  

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να ισχύσει  σε σερβιτόρους, σε εργαζόμενους σε σινεμά, θέατρα κ.α., όπου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής να μεταβούν ή όχι σε αυτούς τους χώρους…

“Για τους εργαζόμενους παίζεται η ίδια τους η δουλειά” ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του  covid_19, εξετάζεται για όσους ασχολούνται στον χώρο της Υγείας (υγειονομικούς, εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, πληρώματα ΕΚΑΒ κ.α.) αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας. Βέβαιο θεωρείται ότι από το φθινόπωρο θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail