Οι αποφάσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς - σε ορισμένους - διχάζουν κυβέρνηση, κόμμα και κοινωνία

Στην σκληρή γραμμή η ομάδα Σκέρτσου και ο Ν.Χαρδαλιάς

Tην επόμενη εβδομάδα έρχονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και στην κυβέρνηση, όπως συνέβη και με τα πρόστιμα για την εστίαση, έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα καθώς υπάρχουν διαφορετικές φωνές στο θέμα αυτό, κάτω και από την πίεση κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. 

Από: bankingnews.gr

«Φειδωλός» ο Κικίλιας για τη στοχοποίηση των γιατρών και υγειονομικών


Για παράδειγμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ήταν και είναι εξαιρετικά φειδωλός στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε υγειονομικούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων και οίκων ευγηρίας και είναι και αρνητικός στο θέμα των ποινών προς τους δημοσίους υπαλλήλους της υγείας.
Ο λόγος προφανής.
Έχει εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους, θεωρεί ότι έχουν τραβήξει αρκετά 1,5 χρόνο τώρα μέσα στην πανδημία ενώ ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει φυσική ανοσία καθώς έχει νοσήσει ήδη.

Στην σκληρή γραμμή η ομάδα Σκέρτσου και ο Ν.Χαρδαλιάς


Από την άλλη, το Μέγαρο Μαξίμου και η ομάδα Σκέρτσου αλλά και ο Ν.Χαρδαλιάς που καθοδηγούν τα θέματα της υγείας εδώ και πολύ καιρό, φαίνεται να είναι πιο αυστηροί στο ζήτημα αυτό θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των γιατρών καθώς τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας αλλά και παραδειγματισμού.
«Αν δεν εμβολιάζονται οι γιατροί, πως θα δοθεί το καλό παράδειγμα στον απλό λαό» λένε στον περίγυρο του Μεγάρου Μαξίμου.
Πάντως, αυτό που αποκλείουν στο Μαξίμου είναι να απολυθούν όσοι δεν υπακούσουν.
Προφανώς θα υπάρξουν άλλες ποινές, όπως αργία ή μετάθεση σε κάποιες περιπτώσεις.

Αντιδράσεις υπουργών για τις αποφάσεις Μαξίμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού


Μάλιστα, οι σκέψεις και για περαιτέρω εμβολιασμούς σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων έχει φέρει σε αναταραχή και άλλους υπουργούς όπως για παράδειγμα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος, φέρεται να αντέδρασε όταν άκουσε ότι ενδεχομένως να μπουν σε σειρά υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε δεύτερη φάση, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. «Αποφασίζει το Μαξίμου, αλλά τα παράπονα των αξιωματικών τα ακούμε εμείς» τόνιζαν από το περιβάλλον του σχετικά με την πιθανότητα να γίνουν εμβολιασμού στους στρατιωτικούς.

Εμβολιασμοί στα σχολεία θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο μέτωπο με τους παιδαγωγούς


Επίσης, στο σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου είναι και η υποχρεωτική ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στα σχολεία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις. Άλλωστε, ήδη η παιδαγωγική κοινότητα είχε φέρει αρκετές αντιρρήσεις και για το σύστημα των self tests στα σχολεία και δεν αποτελούν- λόγω και των νομοθετημάτων για την αξιολόγησή τους- μία εύκολη υπόθεση για το Υπουργείο Παιδείας.
Η αρμόδια υπουργός, πάντως, Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στην αυστηρή γραμμή υπέρ των εμβολιασμών και είναι σίγουρο ότι εάν ισχύσει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα σχολεία θα φέρει ένα νέο μέτωπο για την κυβέρνηση.
Πάντως, κυβερνητική πηγή μάς τόνιζε ότι εφόσον έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιών 15-17, δηλαδή μαθητές λυκείου, θα οδηγήσει τουλάχιστον στον εμβολιασμό των καθηγητών των τάξεων αυτών…

Τα ακούνε άσχημα οι βουλευτές της ΝΔ για τα μέτρα για τους εμβολιασμούς

Πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι η συζήτηση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όπως και η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων, είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο 1 αντικείμενο συζήτησης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Οι βουλευτές των περιφερειών με χαμηλό εμβολιασμό βρίσκονται υπό πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βγουν μπροστά και να πείσουν τον κόσμο. Ωστόσο, στην περίπτωση του νομού Σερρών – καραμανλικός νομός με πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων- κανένας δεν θέλει να τα βάλει μαζί τους.
Το Μαξίμου θα αποστείλει σε πολλές περιοχές τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα αλλά αυτό δεν φτάνει. Επαγγελματίες εστίασης σε διάφορους νομούς έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στα βουλευτικά γραφεία για τα μέτρα που θα προωθηθούν από 15 Μαρτίου.
Όπως έλεγε βουλευτής, υπάρχουν καφέ και εστιατόρια που αναφέρουν με ταμπέλες ότι θα δέχονται μόνο ανεμβολίαστους πελάτες ως αντίδραση για τα μέτρα της κυβέρνησης που φέρνουν κοινωνικό διχασμό.
Η κυβέρνηση κινείται πλέον στην στρατηγική να αφήσει τους κλειστούς χώρους, μπαρ, εστιατόρια, γήπεδα, θέατρα, σινεμά κ.α μόνο για τους εμβολιασμένους προκειμένου να μη κάνει τους επιχειρηματίες – ελεγκτές.
Ωστόσο, όπως καταλαβαίνει κανείς και αυτό το μέτρο θα φέρει αντιδράσεις αφού θεωρούν ότι η αυστηρότητα της Πολιτείας να κλείνει με την πρώτη παρατυπία την επιχείρηση για 7 μέρες είναι εξωπραγματική!

Μαξιμιλιανός

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail