Ανατροπή στα μέτρα για την εστίαση! Μετά την κατακραυγή τρέχουν να τα «μαζέψουν»;

Βάζουν στον «πάγο» τις απειλές για αμιγείς και μεικτές επιχειρήσεις - Οι έντονες αντιδράσεις της κοινωνίας στο μέτρο που χαρακτηρίστηκε από γνωστούς επιχειρηματίες της εστίασης ως «πρόστυχο», φαίνεται ότι αναγκάζουν την κυβέρνηση να «μαζέψει» τις «απειλές» για διαχωρισμό των πελατών σε εμβολιασμένους και μη.

Από: newsbreak.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση εξετάζει να βάλει στον «πάγο» τα μέτρα που εξήγγειλε για την εστίαση για μεικτές και αμιγείς επιχειρήσεις.

Αντίδραση των επιχειρηματιών

Εκτός από τους πολίτες που εξέφρασαν δημόσια την οργή και την εναντίωσή τους στον διαχωρισμό των πελατών, «καταπέλτης» ήταν και οι απαντήσεις που έδωσαν γνωστοί και διακεκριμένοι επιχειρηματίες της εστίασης όπως ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος οι οποίοι καταδίκασαν τα νέα μέτρα που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση. 

Από την πρώτη στιγμή, οι επιχειρηματίες ξεκαθάρισαν ότι είναι αδύνατον να μπουν σε ρόλο αστυνομικών και να ελέγχουν ποιοι πελάτες τους είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι, ενώ ταυτόχρονα τόνισαν ότι είναι αδύνατο να διώξουν από τα μαγαζιά τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Η συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα των επιχειρηματιών δήλωσε ότι δεν θα μετατρέψουν τα εστιατόρια και τα καφέ τους σε αμιγείς επιχειρήσεις που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους.  

Τακτική «μαστίγιο και καρότο»

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στράφηκε κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι αντί να στοχεύσει στη σωστή ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να τους πείσει για την ασφάλεια του εμβολίου, αποφάσισε να εφαρμόσει την τακτική «μαστίγιο και καρότο» προκειμένου να τιμωρήσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι άλλωστε συνηθισμένες πρακτικές που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε στη χώρα μας η πανδημική κρίση. 

Δύσκολο να εφαρμοστεί

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες συνειδητοποιούν πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί στην πράξη το συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ πλέον φαίνεται να εξετάζουν τις ενστάσεις των επιχειρηματιών οι οποίοι «κραυγάζουν» ότι το μέτρο για υποχρεωτικό rapid τεστ στους πελάτες προϋποθέτει να δαπανήσουν αβάσταχτο οικονομικό πόσο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, όπως πολλοί προειδοποίησαν, να μπει «λουκέτο» σε πολλά καταστήματα, αφού αναγκαστικά θα αδειάσουν από πελατεία.

Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ότι το μέτρο που αναμενόταν να ισχύσει από 15 Ιουλίου τελικά «παγώνει». Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εξετάζεται το άνοιγμα των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail