Δεν υπάρχει ηρεμία στη Μαύρη Θάλασσα: Νέο περιστατικό με ουκρανικό αλιευτικό σκάφος και ρωσικά πολεμικά πλοία

Freepen.gr - Αναφορές σχετικά με τις προκλήσεις των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν αφήσει ακόμη τα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης, αλλά το Κίεβο βρήκε για άλλη μια φορά έναν λόγο να κατηγορήσει τη Ρωσία για παραβιάσεις των θαλάσσιων νόμων στα νότια ύδατα.

Στις 3 Ιουλίου, ένα ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος της Ουκρανίας με τέσσερα άτομα στο πλοίο συνετρίβη στη βορειοδυτική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και έστειλε ένα σήμα κινδύνου, γράφει το southfront.org.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εστάλη ένα πυραυλικό σκάφος Ivanovets του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας για να βοηθήσει το ουκρανικό πλήρωμα. Επίσης, το πλοίο Bezuprechny της Υπηρεσίας Συνόρων FSB ήταν έτοιμο να παράσχει βοήθεια.

«Το πυραυλικό σκάφος Ivanovets του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εκτελώντας καθήκοντα στη Μαύρη Θάλασσα, στάλθηκε στην περιοχή του ουκρανικού αλιευτικού σκάφους OD-2592 (πλήρωμα - 4 άτομα, λιμάνι - Ochakov), του οποίου το πλήρωμα ζήτησε βοήθεια στο 01: 27 στις 3 Ιουλίου 2021 », λέει το μήνυμα.

Το σήμα κινδύνου λήφθηκε μέσω ενός διεθνούς καναλιού επικοινωνίας. Σύμφωνα με τον καπετάνιο του ουκρανικού αλιευτικού σκάφους, ο κινητήρας του πλοίου απέτυχε, απενεργοποιήθηκε.

«Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με πολιτικό σκάφος αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο ενημέρωσε τις ουκρανικές αρχές σχετικά με τη λήψη σήματος κινδύνου από το πλοίο OD-2592», πρόσθεσε το ρωσικό κέντρο.

Όπως αναφέρεται αργότερα από το ρωσικό κέντρο Rosmorrechflot, ο πλοιοκτήτης έστειλε ρυμουλκό από την Οδησσό για να βοηθήσει το πλοίο.

Δεν υπήρχαν κίνδυνοι για το πλήρωμα.

Η ουκρανική πλευρά έχει μια άλλη εικόνα για το περιστατικό. Δεν ήταν χωρίς την Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους ανώτερους αξιωματικούς πληροφοριών της Ουκρανίας, οι πληροφορίες που διαδόθηκαν από τη ρωσική πλευρά σχετικά με την ετοιμότητα παροχής βοήθειας στο ουκρανικό αλιευτικό σκάφος, είναι ψέματα και τα ρωσικά πλοία αγνόησαν το σήμα SOS.

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, το πλοίο ρυμουλκύθηκε από το πλοίο θαλάσσιας φρουράς της κρατικής φορολογικής υπηρεσίας της Ουκρανίας στο λιμάνι της χώρας του Ochakov. Ταυτόχρονα, τα ρωσικά πλοία δεν πλησίασαν το ουκρανικό πλοίο, παρά τη λήψη σήματος SOS.

Πολλά «ατυχήματα» έχουν συμβεί πρόσφατα κοντά και στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Ανεξάρτητα από το αν τα ρωσικά πλοία πλησίασαν το ουκρανικό πλοίο ή όχι, το Κίεβο δεν θα χάσει την ευκαιρία να συμβάλει στην εικόνα των «σκληρών Ρώσων» ούτως ή άλλως.

Σε άλλη περίπτωση, οι τίτλοι των παγκόσμιων μέσων μαζικής ενημέρωσης φώναζαν ότι «τα ρωσικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν το ουκρανικό αλιευτικό σκάφος που έπλεε ειρηνικά στα διεθνή ύδατα»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail