Τυχόν αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα, ευνοεί τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη Μεγάλη Αλβανία

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι επιδιώκεται από τις χώρες της Δύσης και του Νάτο η παγίδευση της Ελλάδος να αναγνωρίσει και αυτή το ΚΟΣΣΟΒΟ, το οποίο μονομερώς αποσχίστηκε από τη Σερβία και ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο Κράτος, υπό την πολιτική ομπρέλα του ΟΗΕ και τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ. Το Κόσσοβο αποτελεί για την ορθόδοξη Σερβία ότι για εμάς η κατεχόμενη Κύπρος, την οποία η Τουρκία παράνομα ανακήρυξε ανεξάρτητη Τουρκική Δημοκρατία.

Με σχετική επιστολή του Σωματείου "Αδούλωτη Κερύνεια" προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, διατυπώθηκαν οι ανησυχίες του Σωματείου, υποδεικνύοντας ότι τυχόν αναγνώριση του Κοσσόβου θα ανοίξει το δρόμο για αναγνώριση και του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τί πράττει η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη για να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, διότι δεν μπορεί παρά να είναι ενήμερη των εξελίξεων.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Ελληνα πρωθυπουργό που υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιωάννης Σιεκερσάββας:

Εντοπίζουμε με ανησυχία από δημοσιογραφικές και διπλωματικές πληροφορίες ότι κάποια μεγάλα ξένα συμφέροντα κλιμακώνουν και διπλωματική πίεση για αναγνώριση του Κοσόβου και από την Ελλάδα. 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντισταθεί σε αυτές τις πιέσεις και δεν θα ανοίξει είναι μία τέτοια πράξη της το δρόμο και προς αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος στην Κύπρο. 

Τυχόν αναγνώριση του Κοσόβου θα ευνοήσει τη διχοτομική πολιτική της Τουρκίας έναντι της Κύπρου η οποία κλιμακώνεται αυτήν την περίοδο διεκδικώντας δύο κυρίαρχα κράτη στην Κύπρο. Εκτός από αυτό θεωρούμε ότι η αναγνώριση του Κοσόβου και από την Ελλάδα θα ενθαρρύνει και την ιδέα για τη μεγάλη Αλβανία κάτι το οποίο δεν θα αποτελεί ευνοϊκή εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα. 

Ζητούμε μία απάντηση επί του θέματος για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail