Ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-Αιγύπτου: Κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην Αίγυπτο. Ο κ. Πετρίδης παρευρέθηκε μαζί με άλλους επίσημους προσκεκλημένους στα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης «3ης Ιουλίου» στην περιοχή Μαρσα Ματρούχ.



Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Στρατηγό Μοχάμεντ Αχμέτ Ζακι, όπου συζήτησαν θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας, δυο τομείς στους οποίους οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.



Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν όπως ενισχυθεί ακόμα περαιτέρω η συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων Κύπρου και Αιγύπτου με την εκτέλεση κοινών ασκήσεων και εκπαιδεύσεων στο άμεσο μέλλον.



Ο κ. Πετρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο, αλλά και την Κυπριακή Δημοκρατία η πρόσκληση και η παρουσία του στα εγκαίνια της ναυτικής βάσης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο σε συνάρτηση με τις στρατηγικές συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί θα συμβάλει ουσιαστικά στην περιφερειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. «Η Κύπρος και η Αίγυπτος είναι στενοί σύμμαχοι.



Προωθούμε και άλλες ενέργειες για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας», τόνισε ο Υπουργός.



Κατά την παρουσία του στην Αίγυπτο, ο Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄. Ο κ. Πετρίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πατριάρχη για το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου, για τις συνεργασίες με αμοιβαία οφέλη που έχουν αναπτυχθεί και τις ενέργειες που γίνονται με στόχο την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.



Ο Υπουργός εξήρε την προσφορά και το έργο του Πατριαρχείου τόσο για τον ελληνισμό της διασποράς όσο και για τις ορθόδοξες κοινότητες της περιοχής, τονίζοντας ότι μέσα από τις δράσεις του συμβάλει στη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail