Χρυσόστομος Κύπρου για εργαζομένους της Αρχιεπισκοπής: Ή εμβολιάζεστε ή απολύεστε

«Έβγαλα ανακοίνωση στην Αρχιεπισκοπή, επειδή σε μία εβδομάδα πάμε διακοπές και επιστρέφοντας πίσω πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι, πως όσοι δεν εμβολιαστούν να μην επιστρέψουν πίσω στη δουλειά τους. Να θεωρήσουν τον εαυτό τους απολυμένο, θα τους απολύσω και δεν το συζητώ αυτό με κανέναν. Είναι απόφαση ειλημμένη. Ή πείθονται και πηγαίνουν και εμβολιάζονται ή παύονται από υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής. Τελεία και παύλα. Να μάθουν να σέβονται και τους άλλους» δήλωσε ο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Ενημέρωση τώρα».

 

Παρά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ότι σκοπεύει να στείλει ανθρώπους στην ανεργία, επανήλθε με δηλώσεις του στο ΡΙΚ αναφέροντας πως στην Αρχιεπισκοπή δουλεύουν 80 πρόσωπα, εκ των οποίων οι οκτώ δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο ίδιος, τους κάλεσε στο γραφείο του λέγοντας τους πως, δεν μπορεί να επιστρέψει κανείς από την άδεια του αν δεν εμβολιαστεί, αλλιώς παύει να είναι υπάλληλος.

Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος είναι ασθενείς και αν νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα επιβιώσει.

«Εγώ τους σέβομαι, εκείνοι γιατί να μην με σέβονται», είπε, αφού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εδώ και καιρό.

Ερωτηθείς αν μπορεί να πείσει ο ίδιος ιερείς να εμβολιαστούν, ανέφερε πως όσοι είναι εναντίον αυτής της κατάστασης και λένε στους πιστούς να μην βάλουν μάσκα όταν πάνε στην εκκλησία, ή τους ζητάνε να την βγάλουν, η Αρχιεπισκοπή που δίνει πέντε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να συμπληρωθεί το έλλειμμα των μισθών, θα τους κόψει ο ίδιος, γιατί δεν ακολουθούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

«Δεν πρόκειται να δίνω χρήματα σε αυτούς που δεν υπακούν στις εντολές της Συνόδου και στις εντολές τις δικές μου που δίνω τα χρήματα» σημείωσε.

Επίσης είπε πως όσοι παπάδες και δεσποτάδες είναι εναντίον, θα χρησιμοποιήσει το μέτρο αυτό «για να μάθουν να σέβονται».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail