Ξέφραγο αμπέλι… Μέχρι τη Σύρο φτάνουν τα τουρκικά αλιευτικά

Από τη Σέριφο και τη Σύρο μέχρι τη Σάμο, οι Τούρκοι ψαράδες «αλωνίζουν» στα ελληνικά ύδατα...  - Την ώρα που άπαντες στην κυβέρνηση ασχολούνται με το πώς θα διχάσουν και θα απειλήσουν τους Έλληνες πολίτες, η Τουρκία κάνει παιχνίδι στο Αιγαίο, όποτε και όπως θέλει.

Από: newsbreak.gr

Τα τουρκικά αλιευτικά έχουν πάρει τη θέση των πολεμικών πλοίων και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο, το Αιγαίο έχει γίνει… τσιφλίκι των Τούρκων με τα αλιευτικά τους να φτάνουν ακόμα και στη Σύρο και στη Δήλο.

Σύμφωνα με τη Real News που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, δεν είναι η πρώτη φορά που ανεμίζει η τουρκική σημαία στις κεντρικές Κυκλάδες. Από τη Σέριφο και τη Σύρο μέχρι τη Σάμο, οι Τούρκοι ψαράδες «αλωνίζουν» στα ελληνικά ύδατα, με πρόφαση ότι επιστρέφουν από τη Μεσόγειο στα τουρκικά παράλια.

«Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο και περίπου μέχρι τις 20 Ιουλίου, αντιμετωπίζουμε το ίδιο φαινόμενο. Πρόκειται για αρκετά μεγάλα αλιευτικά σκάφη, μήκους έως και 30 μέτρων, με τουρκική σημαία, τα οποία επιστρέφουν από τη Μεσόγειο στα τουρκικά παράλια. Πολύ συχνά για να αποφύγουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες, βγαίνουν από τα βαθιά σημεία και κινούνται κοντά στα ελληνικά παράλια», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Οι έλεγχοι του Λιμενικού είναι συνεχείς και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν παρατηρείται παράνομη αλίευση. Πράγμα που σημαίνει ότι άλλο στόχο έχουν τα σουλάτσα των Τούρκων…

Έξω φρενών είναι οι κάτοικοι της Σύρου με την κατάσταση αυτή και τις τουρκικές προκλήσεις: «Η Τουρκία συχνά χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο και εργαλειοποιεί τον αλιευτικό στόλο. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα ίδια αντιμετωπίσαμε και το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ερντογάν δίνει επιδοτήσεις στους Τούρκους ψαράδες για να ψαρεύουν στα ελληνικά ύδατα και εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Οι Τούρκοι παίζουν με την ανοχή μας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και πρέπει να βρεθεί λύση εδώ και τώρα. Δεν γίνεται να μαζεύουν τα ψάρια μας», είπε στη Real News ένας επαγγελματίας ψαράς στη Σύρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail