Γιατί η επίσκεψη του Ερντογάν στην Κύπρο ανησυχεί τη Δύση; Τι θα ανακοινώσει

Freepen.gr - Η επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου αναμένεται με περιέργεια και άγχος στις δυτικές χώρες, ειδικά στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, οι αναμενόμενες ανακοινώσεις του Ερντογάν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια νέα σύγκρουση στο Κυπριακό.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές όπου ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα η Κυπριακή Δημοκρατία, η αλλαγή του καθεστώτος της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου και η δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης στο νησί.

ΟΕρντογάν ανακοίνωσε στα μέσα Μαΐου ότι θα επισκεφθεί το νησί στις 20 Ιουλίου για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς επετείου της στρατιωτικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού του 1974.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με νέους στις 19 Μαΐου, ο Ερντογάν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να είμαι στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου και θα δώσω τα απαραίτητα μηνύματα από τη Βόρεια Κύπρο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η παρουσία μας, τα μηνύματα που θα δώσουμε από τη Βόρεια Κύπρο αφορούν όχι μόνο το νησί αλλά και ολόκληρο τον κόσμο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail