Με την επίθεση στους ανεμβολίαστους: Μήπως κατασκευάζουμε προκαταβολικά τους "ενόχους" της επόμενης μέρας;

brenkee / pixabay
Αυτό το…εμβολιαστικό αμόκ των τελευταίων ημερών, συγχωρέστε με, αλλά καθόλου δεν πείθει ότι έχει να κάνει με λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Eιδικά όλες αυτές οι επινοήσεις για να κάνουν δύσκολη την ζωή των «ανεμβολίαστων», αποδίδοντας τους status σύγχρονων «λεπρών», προδίδουν αμιγώς πολιτικά κίνητρα.

Από:  hellasjournal.com - ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ

Μα τι λόγο έχει ο Μητσοτάκης να βάλει μια μερίδα πολιτών, καθόλου ευκαταφρόνητη σε μέγεθος, μετωπικά απέναντι του, μπορεί να σκεφτείτε. Λογική σε πρώτη ανάγνωση η απορία. Μόνο που παραβλέπει ένα μέρος της εξίσωσης.

Ένα παρδαλό πουλάκι λοιπόν, που κατοικοεδρεύει, στο κήπο του Μέγαρου Μαξίμου, μου σφύριξε προσφάτως, ότι όλους αυτούς τους «αρνητές» των εμβολίων, ο Μητσοτάκης τους θεωρεί, εκτός από ψεκασμένους και εκλογικά αναλώσιμους. Ένα είδος οπισθοδρομικών «υπανθρώπων» που δεν αντιλαμβάνονται τα κελεύσματα της εποχής. Αν μπορούσε θα τους φορούσε και αυτοκόλλητο sticker για να τους βλέπουν στον δρόμο οι υπόλοιποι και να τους φτύνουν.

  • Η άποψη αυτή του πρωθυπουργού δεν αντανακλά μόνο την προσωπική του κοσμοθεωρία. Στηρίζεται και σε αμιγώς «τεχνοκρατικά κριτήρια» που του παρέχει το επιτελείο του.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις μυστικές έρευνες που έχει παραγγείλει το πρωθυπουργικό γραφείο, οι «κατά συνείδηση» ανεμβολίαστοι, ψηφίζουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την «Νέα Δημοκρατία» του Κυριάκου. Η δεν ψηφίζουν καθόλου. Είναι επομένως παντελώς αδιάφοροι για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ιδανικοί για να αποτελέσουν τους μελλοντικούς «ενόχους» αν μεθαύριο πάει κάτι πάλι στραβά.

Ο συλλογισμός δεν είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος. Και η προκαταβολική «ενοχοποίηση» μιας πληθυσμιακής ομάδας είναι χρήσιμο εργαλείο σε σύγχρονες κυβερνήσεις και καθεστώτα, από την εποχή του Γκέμπελς.

Πράγματι λοιπόν και οι μυστικές και οι φανερές δημοσκοπήσεις, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι «αρνητές» της πανδημίας και κατ’ επέκταση των εμβολιασμών, ανήκουν-στην πλειονότητα τους-σε πολιτικά άκρα που παραπέμπουν στους «αγανακτισμένους». Είναι δηλαδή πολιτικά «ριζοσπαστικοποιημένοι» και τα «έχουν πάρει» με το σύστημα γενικώς.

Αντιθέτως οι…λάτρεις των εμβολίων, των lockdown και της «υγειονομικής καταστολής», είναι οι περισσότερο “mainstream” ψηφοφόροι, οι ευπειθείς των μνημονίων, οι «νηφάλιοι κεντρώοι» του πολιτικού φάσματος, οι μαζοχιστές συνταξιούχοι και οι «ευρω-προοδευτικοί»: οι λεγόμενοι «Μένουμε Ευρώπη» που είναι άλλωστε  και οι αγαπημένοι του Κυριάκου.

Ολοι αυτοί θα αποτελέσουν την δεξαμενή ψηφοφόρων για την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι απλά δεν εντάσσονται στο θετικό πεδίο κυβερνητικής στρατηγικής. Δυνητικά όμως μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό αποδιοπομπαίο τράγο. Ξανάρθε το φθινόπωρο η πανδημία; Αυτοί θα φταίνε, οι ανεύθυνοι, οι αγράμματοι, οι ψεκασμένοι. Θα το φωνάζει όλη μέρα και ο ΣΚΑΙ…

  • Από υγειονομικής πλευράς, ξαναλέω, το παραμύθι δεν στέκει. Μια χαρά κολλάνε την μετάλλαξη «Δέλτα» και οι εμβολιασμένοι, όπως δείχνουν και τα νούμερα στην Αγγλία.
  • Ο εμβολιασμός θωρακίζει, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια και εν πάση περιπτώσει όχι στο βαθμό που να επιβάλει…δωροδοκία των νεότερων ηλικιακά στρωμάτων και ρατσιστικού τύπου εξοστρακισμό των «ανεμβολίαστων» από βασικές κοινωνικές δραστηριότητες.

Ξαναγυρνώ λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι άθλιες αυτές επινοήσεις κατάταξης πολιτών σε «κατηγορίες» με βάση «υγειονομικά χαρακτηριστικά», που παραπέμπουν πράγματι στους ναζιστικούς νόμους της Νυρεμβέργης, εξυπηρετούν πολιτικές στοχεύσεις και όχι την προστασία του πληθυσμού.

Μόνο που ο συλλογισμός των παιδιών στο Μαξίμου, όπως μου τον μετέφερε ο πολύχρωμος παπαγάλος της αυλής τους, είναι κατά το ήμισυ σωστός.

Πρώτον και βασικότερο, οι άνθρωποι που αντιτίθενται στον εμβολιασμό δεν είναι απαραίτητα και «αρνητές της πανδημίας». Μπορεί να έχουν τους δικούς τους λόγους και φόβους για να μην θέλουν να «τρυπηθούν». Ειδικά οι νεότεροι. Και αυτοί οι προσωπικοί λόγοι  θα έπρεπε να είναι απολύτως σεβαστοί σε οποιοδήποτε κράτος θέλει να ισχυρίζεται ότι προάγει την ισονομία. Όπως είναι σεβαστό το δικαίωμα του…Μήτσου να κυκλοφορεί με στρας κιλοτάκι στο gay parade. Γιατί έτσι γουστάρει. Σωστά;

Δεύτερο και επίσης κρίσιμο στοιχείο είναι ότι όσοι αμφισβητούν τις πραγματικές διαστάσεις υγειονομικής απειλής που συνιστά η πανδημία και τάσσονται κατά των μαζικών εμβολιασμών, δεν είναι απαραίτητα συνωμοσιολόγοι και πολύ περισσότερο «ψεκασμένοι». Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και κορυφαίοι ειδικοί όπως ο παγκοσμίου διαμετρήματος καθηγητής Ιωαννίδης, που επίσης βεβαίως, δεν θα στοιχημάτιζα ότι ψηφίζει Μητσοτάκη…

Επομένως, ναι μεν οι «ανεμβολίαστοι» μάλλον δεν ανήκουν στο target group της κυβέρνησης, αλλά αυτό δεν είναι εξ αρχής απόλυτο. Εξασφαλίζεται με την ρατσιστική πολιτική «Σπιναλόγκας» που τους επιφυλάσσει η πολιτεία.

Από αυτό το 30% που βάζουμε απέναντι, οι μισοί δεν ψηφίζουν και το 90% του άλλου μισού θα μας «μαύριζε» ούτως ή άλλως, μου είπε ο σμπίρος μου. Αρα, τι είχαμε, τι χάσαμε. Τους εξοστρακίζουμε προκαταβολικά κι αν χρειαστεί θα τους δείξουμε με το δάχτυλο για να προσδιορίσουμε την αιτία των δεινών μας. Όπως οι «μένουμε Ευρώπη» έδειχναν με το δάχτυλο αυτούς που ψήφισαν «Όχι», για τα capital controls του Βαρουφάκη.

Δεν λέω λοιπόν, μακιαβελικός ο συλλογισμός, όπως μου τον ανέπτυξε η πηγή μου. Κι απ ότι κατάλαβα τον έχουν επεξεργαστεί και οι «ξένοι». Αυτοί που αποφασίζουν αν θα φοράει κάλτσα με τα μοκασίνια ο πρωθυπουργός όταν φωτογραφίζεται σταυροπόδι.

  • Ωραία, όλα αυτά, μόνο που αυτό που διαφεύγει στους «ξένους» είναι ότι ο Ελληνας δεν πολυγουστάρει τις διακρίσεις. Ούτε τους αναίτιους αποκλεισμούς. Κι έχει ανεπτυγμένα ανακλαστικά απέναντι στην αδικία. Αφήστε που σιχαίνεται και τους κρατικούς εκβιασμούς…

Το πιθανότερο είναι λοιπόν ότι όλες αυτές οι ρατσιστικές ανοησίες για τις μετακινήσεις, τους χώρους εστίασης και τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, απλά δεν θα εφαρμοστούν. Εξαγγέλλονται για να περνάει η ώρα όπως και πολλά άλλα.

Ετσι όμως και εφαρμοστούν, να μου θυμηθείτε ότι θα βάλουν απέναντι, μαζί με το 30% των ανεμβολίαστων και ένα 30% (καταναγκαστικά) εμβολιασμένων. Ετσι και αποφασίσουν όλοι αυτοί να πάνε να ψηφίσουν, μαύρο φίδι που τα έφαγε τα παιδιά στο Μαξίμου. Θα τη πληρώσει δυστυχώς και ο φλύαρος παπαγάλος μου…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail